Менеджмент

Бізнес-кейси, новини, статті по можливостях програм та їх використанню в управлінні бізнесом, статті по CRM, маркетингу, менеджменту, управлінню персоналом. 

Бюджетування – система планування, контролю та аналізу фінансових потоків підприємства. Для здорового функціонування бізнесу фінансове планування, тобто управління процесом розподілу та використання грошових коштів підприємства, вкрай необхідно. Якраз бюджетування дає можливість побачити, куди компанія витратить кошти протягом року, і заздалегідь оптимізувати витрати.

На шляху свого розвитку компанії малого та середнього бізнесу стикаються з новими викликами та можливостями, такими ж, як і інші підприємства. Однак, наприклад, на відміну від великого бізнесу, у малого та середнього є значна конкурентна перевага. Завдяки тому, що це невеликі компанії, вони можуть швидше та гнучкіше впроваджувати інновації, швидше реагувати на ринкову динаміку та зміни попиту і при цьому забезпечувати якісний сервіс для клієнтів та готуватися до масштабування і виходу на нові ринки з ефективними процесами та технологіями. 

Для розвитку підприємства потрібні вільні кошти, тож оптимізація витрат та економія ресурсів вкрай необхідні. Ділимося з вами практичними порадами, як побудувати в компанії систему здорової економії. Запровадьте систему планування: у вас має бути чіткий план витрат, якого ви повинні дотримуватися. Перевищення суми планових витрат має бути детально проаналізовано.

Багато компаній ухопилися за ідею збирання «великих даних» і збирають величезну кількість даних, не розуміючи навіщо і що вони з ними будуть робити. Тож перш ніж починати з даних, слід почати зі стратегії. І на початковому етапі неважливо, які є дані, які дані ви вже збираєте, які дані збирають ваші конкуренти. Суть не в тому, які дані є в наявності, а в тому, чого ваша компанія бажає досягнути, і як дані можуть їй в цьому допомогти.

«Якщо не знаєш, куди хочеш потрапити, тоді все одно, куди йти». У бізнесі ти завжди маєш знати, куди йдеш, все має бути пов’язано з цілями – з верху до низу. Відсутність цілей дезорієнтує, не дає рухатися вперед. Наявність розмитих цілей, цілей, що конфліктують між собою чи постійно й хаотично змінюються, викликає фрустрацію та демотивує. За дослідженнями Deloitte, жоден інший фактор так позитивно не впливає на мотивацію працівників, як чітко визначені цілі. 

Бізнес вже давно вийшов за межі міста, країни і континенту, він став космополітом і вбирає в себе кращі бізнес-практики світу, наприклад, кайдзен. Японська філософія «кайдзен» - це філософія постійного вдосконалення всіх аспектів діяльності підприємства. У процесі безперервного поліпшення бере участь кожен співробітник компанії: «знайшов помилку - виправ». Покращення можуть бути незначними, але в результаті вони дають значне поліпшення роботи компанії.

Проблеми, дилеми, різного роду складності виникають постійно. І так повинно бути, адже вони - двигун розвитку як бізнесу, так і нас самих. В основі проблеми завжди є причина, тому для вирішення проблеми необхідно визначити її причину і знайти шляхи вирішення проблеми і запобігти її повторному виникненню. Існує безліч різноманітних інструментів, за допомогою яких можна з'ясувати причини виникнення певних складнощів. Всі інструменти діляться на категорії за їх призначенням.