13 економних способів мотивації персоналу

Відомо, що фінансова мотивація триває недовго. Та й в економічно складних умовах багато компаній не можуть собі дозволити мотивувати та заохочувати працівників підняттям зарплатні. В такому випадку вам як керівнику потрібно шукати альтернативні шляхи підвищення роботоздатності персоналу. Ми пропонуємо кілька економних способів із книги Кена Ллойда «151 ідея, як заохочувати та винагороджувати працівників».   

1

Один із найефективніших, а також найекономніших способів нагородити працівника та висловити своє визнання – це вдячність за добре виконану роботу. Все, що потрібно зробити, - просто відкрити рота і сказати «Гарна робота!». Ці прості слова допоможуть працівнику відчути себе більш впевненим, повірити в свої сили, в свою роботу (особливо це важливо для новачків, людей, котрі лише починаю будувати свою кар’єру), а також мотивують на нові досягнення в майбутньому. Важливо вимовити ці слова відразу ж, як робота була зроблена, і бажано в присутності інших працівників. Для себе потрібно заготовити список із мінімум 20 «хвалебних» фраз (повторення одних і тих же слів швидко втратить свій ефект), наприклад, «Чудова робота», «Вражаючий результат», «Супер презентація», «Відмінно. Радий/рада, що ти в моїй команді», «Чудово. Так тримати». Пам’ятайте, що працівники продовжують «чути» ваші слова ще довго після того, як ви їх вимовили. Не забувайте: ваша вдячність і хвала повинні звучати щиро.      

2. 

Важливе джерело визнання для персоналу – це рівень вашого інтересу до них та їх роботи. Якщо ви знаходитеся в окремому кабінеті, плануйте для себе кілька візитів в день в «робочу зону» вашої команди. Запитайте, як у них справи, можливо, у них є запитання до вас, дайте на них відповіді. Ваша присутність дуже важлива для працівників. Вони будуть почуватися потрібними і важливими для компанії.   

3. 

Ще одне важливе джерело мотивації – це оцінка роботи працівника хоча б раз на рік. Ви призначаєте дату кожному працівнику, зустрічаєтесь з ним і обговорюєте його результати за період. Виясняєте, що виконується добре, а що потрібно покращити. Таким чином, ви демонструєте свій інтерес до роботи і кар’єри членів своєї команди.    

4. 

Погодьтесь, ви вже вивчили своїх підлеглих і знаєте, хто на що здатен. Можливо, багато хто з них вже заслуговує більше автономії, самостійності і свободи в прийнятті рішень. Дайте їм можливість думати і рости, організовувати свою роботу. Ви побачите, що в цьому для них буде додаткове джерело мотивації, впевненості у собі, а в результаті для вас – їх нові досягнення, більш висока якість роботи, розвиток їх особистісних компетенцій. У виграші всі – і працівники, і компанія.

5. 

Кажуть, книга – найкращий подарунок. В бізнесі це точно так. І це хороший спосіб висловити свою вдячність і винагородити за роботу. Вибираючи книгу, пам’ятайте, що це повинен бути персоналізований подарунок. Наприклад, ви помітили у підлеглого управлінський потенціал, вибирайте бізнес книгу по менеджменту або художню книгу, де головний персонаж проявляє чудові управлінські навички. Запишіть імена ваших працівників і подумайте, які 2-3 книги кожному з них було б цікаво почитати. Бажано придбати їх заздалегідь, щоб у потрібний момент вони були під рукою. І не забудьте їх підписати!

6. 

Так само, як і у випадку з книгами, можна чинити зі статтями: знайшлась стаття, яка, ви відчуваєте, буде цікава комусь із ваших працівників (по роботі чи стосовно хобі), відправте йому її по і-мейлу. Висилайте хоча б одну статтю в місяць кожному працівнику. Цим ви покажете, що пам’ятаєте про кожного і цінуєте кожного. Вони для вас – не просто люди, а особистості зі своїми особливостями та захопленнями.         

7. 

Цілком ймовірно, що у вашій команді є працівник, у якого мало досвіду і йому складно справлятися з деякими завданнями, але, хоч і з підтримкою та настановами колег, він досягає поставлених цілей і швидко розвивається. Такі люди особливо потребують уваги і схвалення від керівника. Намагайтесь при колегах відзначити вражаюче швидкий професійний ріст цих працівників. Складіть список таких спеціалістів, намітьте для них етапи покращення і при зустрічі обговоріть з ними плани їх розвитку.

 

BAS КОМПЛЕКСНЕ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

BAS КУПBAS Комплексне управління підприємством (BAS КУП) - комплексне рішення, яке охоплює основні контури управління і обліку та дозволяє організувати єдину інформаційну систему для управління різними аспектами діяльності підприємств малого і середнього бізнесу. Програма дозволяє вести розширений кадровий облік та розрахунок зарплати.

 

8. 

Хорошим знаком визнання та вдячності за відмінну роботу може стати підписка на журнал (по спеціальності) на ім’я працівника, що відзначився. Підписка може бути як на друковану, так і на електронну версію видання. Подумайте і складіть список видань, які були б цікаві вашим колегам. Запитайте у них, чому б вони надали перевагу.   

9. 

Ще один простий, але ефективний спосіб похвалити – написати працівнику листа по і-мейлу, в якому відмітити його хорошу роботу і вражаючі результати. При цьому не забудьте поставити в копію інших важливих людей, таким чином, даючи працівнику зрозуміти, що його потенціал помітили і у нього є можливості для росту та розвитку в цій компанії.

10. 

Висловити свою вдячність можна і з допомогою звичайної листівки. Підберіть її у відповідності до події та індивідуальності працівника. Підпишіть її, додавши кілька слів вдячності чи поздоровлення.

11.

Порадувати успішного працьовитого спеціаліста може звичайний вихідний день – «відгул», чи хоча б півдня, звісно, за рахунок компанії. Проаналізуйте роботу своєї команди, виберіть тих, хто заслуговує такий бонус. Подивіться, які дні вільні від зустрічей, зібрань, проектів, коли ви можете «відпустити» цінного працівника із офісу. Нехай ця нагорода буде сюрпризом, а не заздалегідь обіцяною винагородою за отримання певного результату.  

 

Бітрікс24 для прозорої роботи команди

 

Бітрікс24 crm, проекти, телефонія, відкриті лініїУправління завданнями та проектами, організація внутрішньої комунікації в компанії, управління продажами та маркетингом в CRM системі, календарі, електронна пошта - все це є в Бітрікс24 - сучасному інструменті для бізнесу. Ви вже сьогодні можете спробувати його в роботі. Зареєструйте власний портал Бітрікс24 всього за 1 хвилину. 

 

 

 

12.

В якості відгулу можна використовувати тренінги, семінари, конференції, освітні програми. Відправте працівника послухати відомого спікера чи відвідати захід/заняття по його спеціальності, де він може здобути нові знання і привнести їх у свою роботу. Розвиток і ріст персоналу – ключ до розвитку та росту компанії.    

13.

Просування по кар’єрних сходинках  - відмінний спосіб продемонструвати, наскільки спеціаліст цінний для компанії. Виберіть працівників з високими результатами діяльності, оцініть їх на предмет підвищення. Найдіть у своєму відділі чи в компанії в цілому вакантні місця, де б ваші спеціалісти могли себе проявити. З підлеглими, котрі поки що не досягли високих результатів, розробіть детальний план їх подальшого розвитку.   

Медичне страхування, компенсація витрат на лікарів та ліки, парковочні місця, «працівник місяця», мийка машин, сертифікати, бонуси, білети в оперу, вечеря в ресторані на двох, абонемент в спортзалі, замітка про досягнення працівника в корпоративній газеті. Навколо вас величезна кількість ідей, які допоможуть вам мотивувати ваш персонал і отримати максимальну віддачу з мінімальними витратами.       

Програмні продукти BAS допоможуть вам в управлінні персоналом і його мотивацією.


Переклад: Оксана Филонова

При копіюванні матеріалу поставте, будь ласка, посилання на першоджерело.

Радимо почитати

За вікном квітне весна, скоро літо, і думки все частіше і частіше ведуть нас від роботи до відпустки, ми медитуємо на картинки моря і пальм та старанно лайкаємо відпускні фотографії друзів і колег в Фейсбуці. В таких умовах сконцентруватися на робочих завданнях і показувати 100% ефективність складно. А треба. І, на щастя, як показує практика, для того, щоб підвищити свою мотивацію і продуктивність, не потрібні складні прийоми.

Компанії ретельно відбирають персонал, тестують, проводять співбесіди, працевлаштовують тільки найкращих - самомотивованих професіоналів. І хто ж в кінцевому підсумку, виявляється, працює в цій компанії? У менеджменті виділяють кілька типів офісних співробітників.