22 способи підвищити мотивацію і продуктивність на роботі

За вікном квітне весна, скоро літо, і думки все частіше і частіше ведуть нас від роботи до відпустки, ми медитуємо на картинки моря і пальм та старанно лайкаємо відпускні фотографії друзів і колег в Фейсбуці. В таких умовах сконцентруватися на робочих завданнях і показувати 100% ефективність складно. А треба. І, на щастя, як показує практика, для того, щоб підвищити свою мотивацію і продуктивність, не потрібні складні прийоми.
 
Якщо вам потрібен заряд мотивації і концентрація на завданнях, наші рекомендації можуть вам у цьому допомогти вже зараз.
 

ЯК ЗОСЕРЕДИТИСЯ НА РОБОТІ

 
1. Поставте телефон на беззвучний режим, вимкніть сповіщення про вхідні листи та повідомлення.
2. Визначте для себе часові періоди, коли ви будете перевіряти електронну пошту та відповідати на листи, замість того, щоб негайно кидатися писати відповідь і таким чином відволікатися від завдання, над яким ви працювали.
3. Працюйте інтервалами по 90 хвилин. За даними досліджень, такі інтервали збільшують продуктивність. Регулярно робіть перерви.
4. Наведіть порядок на столі, приберіть все, що може відволікати від роботи, поставте на столі кімнатну рослину.
5. Якщо в процесі виконання завдання вас відволікають якісь думки, запишіть їх, щоб повернутися до них опісля.
6. У відкритому офісному просторі буває складно зосередитися через шум - телефонні дзвінки, голосні розмови співробітників або постійні звернення колег. У таких ситуаціях постарайтеся знайти тихе місце, де ви зможете попрацювати, або використовуйте навушники, попросіть колег не турбувати вас якийсь час.
7. Усім відома мультизадачність може знизити продуктивність роботи на 40%. Працюйте з одним завданням, виконавши його, переходьте до наступного.
8. Великі завдання розбивайте на невеликі частини.
 
 

РОЗСТАВЛЯЙТЕ ПРІОРИТЕТИ

 
9. Розсортуйте завдання за ступенем важливості. Для цього можна використовувати матрицю пріоритетів Стівена Кові: поділіть завдання на 4 групи - важливі, термінові; важливі, нетермінові; термінові, неважливі; неважливі, нетермінові.
 
10. Беручись за виконання завдання, запитайте себе: чи допоможе мені це завдання досягти мети, чи важлива ця задача для мого керівника, чи потрібно її виконувати сьогодні, чи можу я делегувати це завдання колегам?
 
11. Як говорить Брайан Трейсі, «Якщо щоранку вам доводиться з'їдати живу жабу, весь день після цього ви можете задовольнятися усвідомленням того, що, ймовірно, нічого гіршого з вами сьогодні вже не трапиться». «Жаба» - це та сама важлива задача, яку не хочеться, але треба робити. Виконуйте її першої. Якщо ж у вас в списку справ кілька «жаб», беріться спочатку за найбридкішу з них.
 
 

Автоматизация с Битрикс24

 

Бітрікс24 - корпоративний портал для спільної роботи:

- управління завданнями та проектами, діаграма Ганта;

- облік робочого часу;

- організація внутрішньої комунікації, жива стрічка;

- корпоративна пошта;

- мобільний додаток та багато іншого.

 

 

ЯК ЗЕКОНОМИТИ ЧАС ТА ВСТИГНУТИ ВСЕ ДО КІНЦЯ ДНЯ

 
12. Не беріть на себе зайвих завдань. По можливості, делегуйте завдання колегам.
13. Групуйте схожі завдання.
14. Якщо справа займає менше двох хвилин, ви можете зробити її зараз.
15. Для повторюваних листів, завдань, проектів використовуйте шаблони. По можливості автоматизуйте рутинну роботу.
16. Скоротіть наради до 15 хвилин.
17. Плануйте завдання на завтра сьогодні. План робіт на день повинен враховувати ваші можливості і ресурси. Занадто довгий список завдань, який, і ви це розумієте, неможливо виконати за день, буде викликати тривожність і стрес, а та робота, яку ви виконаєте протягом дня, не принесе задоволення - адже он скільки ще залишилося не зроблених справ! Фахівці рекомендують складати список з трьох важливих завдань.
18. Скоротіть кількість часу, який ви проводите в соціальних мережах.
 
 

І ЩЕ ПОРАДИ ДЛЯ МОТИВАЦІЇ

 
19. Не забувайте про винагороду: пообіцяйте собі нагороду за виконання складного завдання або за особливо продуктивний день. Похваліть себе хоч і за маленьку, але перемогу!
20. Діліться своїми успіхами з колегами і друзями.
21. Ведіть список виконаних справ: галочки «Зроблено» завжди вселяють впевненість в собі і дають мотивацію рухатися далі за списком.
22. Закінчуйте роботу на середині справи - так завтра ви завжди будете знати, з чого почати робочий день.
 
Ми бажаємо вам високої продуктивності!
 
 

Як налагодити ефективну комунікацію в компанії

 

Как наладить коммуникацию в компанииБізнес будується на комунікації - внутрішній всередині компанії, зовнішній - з клієнтами, постачальниками, підрядниками, ЗМІ тощо. Сьогодні ми вирішили поговорити про внутрішню взаємодію, адже це той “клей”, що тримає всю організацію вкупі, це те, без чого компанія була б просто спільнотою індивідуумів, які працюють окремо один від одного над своїми індивідуальними завданнями.

 

 

Радимо почитати

Відомо, що фінансова мотивація триває недовго. Та й в економічно складних умовах багато компаній не можуть собі дозволити мотивувати та заохочувати працівників підняттям зарплатні. В такому випадку вам як керівнику потрібно шукати альтернативні шляхи підвищення роботоздатності персоналу. Ми пропонуємо кілька економних способів 

Компанії ретельно відбирають персонал, тестують, проводять співбесіди, працевлаштовують тільки найкращих - самомотивованих професіоналів. І хто ж в кінцевому підсумку, виявляється, працює в цій компанії? У менеджменті виділяють кілька типів офісних співробітників.