5 ознак того, що Вашому підприємству потрібна нова ERP система

На вашому підприємстві застаріла версія ERP системи, вона ледве пихтить, виконуючи завдання? Вам потрібно трішки більше часу, щоб витягнути з неї потрібні вам дані? Можливо, не завадило б її обновити, але навіщо замінювати те, що й так працює, так? Так, але не варто відразу ж відмітати ідею нової версії  ERP системи.

Є багато причин, з яких застаріла версія ERP системи буде обходитися вам дорожче, ніж ви думаєте. Так, вона непогано працює, і всі знають, як нею користуватися, але застаріла ERP система може заважати вам розвивати свій бізнес. В кінці кінців вона обійдеться компанії дорожче, ніж її заміна новою версією. Ось 5 ознак, які вказують на те, що вам слід розглянути ідею нової ERP системи.

 

#1. Застаріла ERP система потребує індивідуального налаштування

Індивідуальне налаштування (адаптація), потрібна для того, щоб система функціонувала правильно, - одна з причин, чому застарілі системи неефективні. Такий спосіб налаштування дорогий та потребує постійної підтримки. Нові ERP системи не потребують значних налаштувань (адаптації) для роботи з іншою системою, а отже вірогідність того, що щось піде не так, знижується.     

 

#2. Електронні таблиці – ваш основний формат звітності

В застарілих версіях ERP систем немає таких можливостей для формування звітності, як в більш нових.  Можливо, деякі основні звіти і були включені в систему, крім більш детальних «глибоких» звітів; звіт зазвичай формується з використанням даних та електронних таблиць – досить затратний по часу процес, від якого можна відмовитися з новими ERP системами. Сучасні ERP системи пропонують функціональні опції для формування звітів, включаючи можливість формувати спеціалізовані звіти без використання електронних таблиць.    

 

BAS ERPBAS ERP

Програмний продукт BAS ERP розроблений для створення комплексних інформаційних систем багатопрофільних підприємств с різними видами діяльності; враховує багаторічний досвід впровадження систем ERP-класу в масштабних проектах з сотнями робочих місць.

 

 

#3. Ваша система погано працює з іншими системами

Ще один нюанс із застарілими системами – це те, що вони були розроблені до того, як всі інші системи почали об’єднуватися між собою (різні додатки та ERP системи, які можуть підключати вас до ваших покупців та постачальників), а сьогодні важливо те, наскільки добре ви зв’язуєтесь зі своїми партнерами, постачальниками і навіть вашим персоналом. Якщо ваша застаріла система не сумісна з іншими системами, ви втрачаєте багато можливостей. Зовнішня інтеграція може зробити планування більш ефективним та покращити взаємовідносини з покупцями.

 

#4. Якість вашої продукції погіршується

Нові ERP системи мають вбудований функціонал для моніторингу стану виробничого обладнання. Ці системи також мають функцію відслідковування якості. Тепер збій чи поломку в роботі обладнання можна визначити заздалегідь, усунути дефект та попередити втрату продукції. Якщо якість продукції погіршується чи обладнання потребує більш якісного моніторингу, то в такому випадку ERP система – хороший вибір для реалізації бажаних покращень.

 

#5. Ваш бізнес виріс та зміцнів

Можна з упевненістю допустити, що, якщо у вас застаріла версія ERP системи, то ваш бізнес скоріше за все трішки «виріс» з того часу, коли вона була встановлена.  Оскільки бізнес ріс, то і ERP система, звісно, доповнювалась та «латалась» різними компонентами, щоб вмістити всі нові зміни. Але чи насправді відображає ця версія ERP системи зрілість бізнесу і ті зміни, що відбулися? Велика вірогідність, що ні. Більшість застарілих систем не мають необхідного функціоналу, щоб обслуговувати сучасні виробничі підприємства. Нові ERP системи необхідні для відображення всіх змін, які приходять разом із розвитком та зрілістю бізнесу.  

В сучасних ERP системах реалізовано багато функцій та можливостей для виробництва, і, можливо, варто задуматися про те, як можуть покращитися ваші виробничі процеси з новою ERP системою.


перевод статьи с английского

автор Jerri Ledford, «5 Signs You Need a New Manufacturing ERP System»

Радимо почитати

Помилки при роботі з ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операцій), як правило, призводять до штрафів, тому рекомендуємо пам’ятати основні правила роботи з ПРРО. Серед них: робочий день розпочинається з відкриття зміни та закінчується закриттям зміни касира і поданням Z-звіту; час відкриття та закриття зміни не має значення, так само, як і кількість відкритих і закритих змін протягом дня.

Для того, щоб приймати від покупців оплати платіжними картами чи смартфонами (з використанням платіжних сервісів Google Pay, Apple Pay), в точці продажу – магазині, кафе, салоні краси та інших місцях продажу товарів та послуг – необхідне підключення послуги еквайрингу та встановлення POS-терміналу.

Згідно із законодавством використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємств, що приймають безготівкові та готівкові платежі від покупців за свої товари та послуги. Якщо ви ведете облік діяльності вашого підприємства в програмах BAS, рекомендуємо розглянути програмні реєстратори розрахункових операцій «Cashalot» та «Вебчек», оскільки наразі ви можете інтегрувати це ПРРО в свою облікову систему BAS для більшої зручності та швидкості роботи.  

В цій статті ми розповімо вам, які дії потрібно виконати для початку роботи з ПРРО. 

На першому етапі необхідно завантажити ПРРО з сайту розробника, встановити його на пристрій (комп’ютер/планшет/телефон) та зручним для вас способом (можна через Електронний кабінет або із самого ПРРО, якщо це можливо) подати заяву в ДПС про реєстрацію ПРРО за формою 1-ПРРО.