CRM-система для організації роботи з клієнтами в «BAS Малий бізнес»

Підсистема CRM в «BAS Малий бізнес» дозволяє повністю автоматизувати роботу відділу продажу на підприємстві і відобразити весь ланцюжок взаємодії з клієнтом, починаючи з реєстрації його, як потенційного і закінчуючи оформленням договору і замовлення. Також в системі є можливість планувати роботу співробітників відділу продажу, оформлювати комерційні пропозиції, вести плани продажів.

Відображення процесу взаємодії з клієнтами в підсистемі CRM і планування роботи менеджера

Розглянемо перший крок взаємодії з клієнтом – реєстрацію його в системі, як потенційного. Для цього використовується довідник Ліди. В картці ліда вказуються контактні дані клієнта, джерело залучення, а також приймається рішення що з ним робити далі – перевести в покупця, перевести в покупця і створити замовлення, або приховати як неякісний лід.

Реєстрація ліда в CRM

В результаті переведення ліда в покупця – створюється елемент довідника Контрагенти. В ньому містяться покупці, постачальники, організації і приватні особи.

Довідник Контрагенти

В картці контрагента вказується повна контактна інформація покупця, адреси, договори і його контактні особи. 

Для відображення поточної роботи менеджера в системі CRM є документ Події. З його допомогою можна реєструвати телефонні дзвінки, особисті зустрічі, електронні листи, SMS-повідомлення, тощо.

Ще одним документом по плануванню робочого часу є документ Завдання на роботу. З його допомогою можна планувати не тільки роботу менеджерів, але й інших співробітників. Завдання може бути як зовнішнє, так і внутрішнє. Різниця в тому, що у зовнішньому завданні фігурує контрагент-замовник, ціна за годину і вартість роботи. В документі також вказується виконавець, початок і закінчення роботи, вираховується тривалість виконання і вид роботи.

Завдання на роботу

Для управління подіями та планування робочого часу співробітників використовується такий інструмент, як Календар. Відображення календаря можна налаштовувати на день, на тиждень, або на місяць. Елементи довідника Календарі співробітників створюються автоматично при створенні нового користувача в системі.

Календар

Записи календаря створюються із самого календаря при натисканні на комірку, а також при записі документів Подія і Завдання на роботу.

 

Плани продажів і аналіз їх виконання

В програмі "BAS Малий бізнес" доступне складання планів продажів на наступний місяць, квартал, або рік з деталізацією до номенклатури та характеристик, а також замовлень покупців, що суттєво полегшує виконання план-фактного аналізу продажів, який є невід`ємною частиною процесу управління продажами. Плани продажів вносяться за допомогою документа «План продажів», що призначений для зберігання інформації про заплановані обсяги продажів за певний період.

План продажів в BAS Малий бізнес

У програмі також реалізована можливість формування комерційних пропозицій. Комерційні пропозиції створюються в процесі заповнення документа Замовлення покупця. Для одного документу «Замовлення покупця» можна створити декілька комерційних пропозицій. Друкована форма доступна в меню Друк - Комерційна пропозиція.

Друк комерційної пропозиції

 

Звіти підсистеми CRM в "BAS Малий бізнес"

Звіти підсистеми CRM дають можливість повністю проаналізувати роботу відділу продажів. 
Наприклад, звіт «Воронка продажів» – це потужний звіт, який показує співвідношення операцій на різних етапах. Він формується на підставі даних документів Замовлення покупця і Замовлення-наряд.

Воронка продажів

В звіті «План-фактний аналіз продажів» можна відслідкувати виконання показників, які були введені документом «План продажів». Фактичне виконання підтверджують дані з видаткових накладних.

План-фактний аналіз

Звіт «Аналіз роботи менеджерів» дозволяє порівняти роботу менеджерів за основними показниками: виручка від продажів, замовлення в роботі, заборгованість клієнтів, зареєстровані події, тощо.

Аналіз роботи менеджерів

 

Радимо почитати

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав". Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити". У вікні вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.