Ідеальний керівник

Назва: Ідеальний керівник

Автор: Іцхак Адізес


«Хто мудрий? Той, хто вчиться у всіх і кожного.

Хто сильний? Той, хто приборкав свої пристрасті.

Хто багатий? Той, хто задоволений долею. 

Кому це дано?

Нікому».

Бенджамін Франклін

Ми звикли вважати, що ідеальний керівник - харизматичний герой, наділений здібністю передбачати майбутнє і легко об'єднувати людей навколо ідеї; він обізнаний практично у всьому, раціональний, цілеспрямований, чуйний, мотивуэ одним лише поглядом. Він завжди конструктивний в своїй критиці, його не бояться, а поважають підлеглі, адже він справедливий. Він уміє слухати і чути, відкритий та готовий до співпраці. У нього аналітичний склад розуму та етичні принципи. І багато хто шукає цю досконалу істоту, як інші шувкають квітку папороті - так само марно, адже, за словами Адізеса, ідеальний керівник - така ж міфічна істота, як, наприклад, єдиноріг. А ось що дійсно ідеально керує, так це команда із декількох осіб, кожна з якої наділена певним набором тільки йому характерних рис, і вони всі разом працюють як єдине ціле, доповнюючи одне одного. І.Адізес розділяє керівників на типи та присвоює їм спеціальні коди (PAEI) в залежності від функцій, які ці керівники виконують краще за все:

  • виробництво результатів (P)
  • адміністрування (A)
  • підприємництво (E)
  • інтеграція (I).    

В кожній організації повинні виконуватися ці чотири функції, тільки в цьому випадку її можна назвати успішною і навіть ідеальною. 

Книга «Ідеальний керівник» допоможе визначити ваш тип керівника та підкаже, кого не вистачає у вашій команді для досягнення більших успіхів.   


Іцхак Кальдерон Адізес - ізраїльський та македонський письменник, експерт в області підвищення ефективності ведення бізнесу; відомий теорією життєвих циклів компаній та типологією керівників. 

Радимо почитати

Клієнтоорієнтованість, культура та продажі, орієнтовані на споживача, індекс задоволеності споживача, взаємовідносини з клієнтами, внутрішні та зовнішні клієнти – зараз ці поняття знаходяться в центрі уваги бізнесу, особливо того, що працює в сфері послуг. Щастя та задоволеність клієнта – ось найважливіша турбота менеджера. 

Кожна людина, що починає власний бізнес, складається з трьох окремих особистостей: Підприємця, Менеджера і Спеціаліста. Якби ці три частини були правильно збалансовані, ми б мали надзвичайно компетентну особистість. Підприємець мав би необмежену можливість звертатися до нових сфер своїх інтересів; менеджер ставив би на міцну основу проведені операції; спеціаліст виконував би технічну роботу.

Як почати платити співробітникам за результат їхньої роботи, а не за час з 9 до 18? Як гармонізувати стосунки з клієнтами? Як зробити свій бізнес більш прибутковим? Відповіді ви знайдете в книзі «Жорсткий менеджмент. Примусьте людей працювати на результат». Ден Кеннеді - Професор суворої реальності - каже, що ідеально було б, якщо б найманих працівників в бізнесі зовсім не було, але раз без них ніяк - вам доведеться мати справу з турботами.