Корегування курсу

Ви ніколи не досягнете успіху, якщо будете слідувати по прямій до стабільної незмінної мети. Змінюються умови, набутий досвід, нові цілі, що виникають на шляху. вимагають від лідерів зміни організаційної траєкторії. Дорога до успіху - це крива з постійними коригуваннями курсу.

Багатьох співробітників коригування можуть деморалізувати, їм здається, що час і ресурси були витрачені даремно. Деякі дуже цінують стабільність і не терплять змін. Їм здається, що зміни в курсі компанії вказують на невміння керівництва планувати і прогнозувати або приймати сміливі рішення та вести за собою.

Три способи управляти курсом компанії

1. Тримайте в полі зору зовнішні цілі. Організації часто фокусуються на внутрішніх цілях, а успіх насправді лежить за межами компанії, там, де люди, яких ці організації обслуговують. І все тренінги, практики, реорганізації повинні бути в першу чергу для «них», а не для вас.

2. Не демонізуйте минуле, черпайте з нього уроки. Минулі невдачі - хороше джерело мотивації: замість нарікань зосередьтеся на уроках, які ви отримали. Наприклад, не кажіть, що нам не вдалося залучити нових покупців. Скажіть, що ми з'ясували, що методи продажів, які ми використовували, неефективні.

3. Шукайте приклади ззовні. Не треба винаходити колесо, використовуйте досвід інших. Знайдіть успішних лідерів і організації та вчіться у них. Ще раз перегляньте ставлення ваших клієнтів до вашого продукту або послуги, можливо, ви можете підвищити їх цінність для споживача.

Рано чи пізно приходить той час, коли ви розумієте, що поточний курс не працює. Так, це неприємний момент. Ви можете з нього піти. Або можете продовжувати його дотримуватися, сподіваючись, що щось зміниться. Кращий вибір - внести корегування в курс.

переклад з англійської "Adjusting course", Dan Rockwell

Радимо почитати

У зв'язку з епідемією коронавірусу в Україні введені карантинні заходи з 18 березня по 3 квітня. З 17 березня заборонені всі масові заходи, в яких беруть участь понад 10 осіб - культурні, спортивні, соціальні, розважальні, рекламні та інші.

В теорії управління змінами існує велика кількість моделей, які застосовуються для управління змінами в організації з урахуванням особистої трансформації кожного її співробітника. Пропонуємо Вашій увазі деякі популярні моделі. 

 

Зміни, нововведення і управління ними - невід'ємна частина процесів організації. Вони обумовлені необхідністю для підприємства йти в ногу з часом і його тенденціями, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку.