Ліцензійна політика BAS

 

Категорії програмних продуктів BAS

Програмні продукти BAS діляться на кілька категорій:

  • основні поставки (програмні ліцензії), які містять конфігурацію та Користувацьку угоду на використання програмного продукту;
  • клієнтські (призначені для користувача) ліцензії BAS, або ліцензії на додаткові робочі місця;
  • серверна ліцензія BAS;
  • набори, які включають кілька продуктів з перерахованих категорій.

Завдяки такому набору номенклатурних груп клієнти можуть збільшувати кількість робочих місць і переходити від роботи в однокористувацькому режимі до роботи в багатокористувацькому режимі в файловому або клієнт-серверному варіанті.

Клієнтські ліцензії для програм лінійки BAS дають користувачеві право працювати з будь-якою кількістю основних поставок: для використання нових прикладних рішень на тих же робочих місцях потрібно придбати лише основну поставку, що включає нову конфігурацію.

 

Приклади ліцензування BAS
(за правилами Користувацької угоди):

У користувачів програм BAS часто виникає питання «Скільки необхідно купити основних поставок і клієнтських ліцензій для підприємства?» Ділимося типовими прикладами ліцензування.

  • Якщо на одному підприємстві два користувача на одній території працюють з однією і тією ж конфігурацією, але з різними інформаційними базами, і при цьому комп'ютери пов'язані в локальну мережу, компанії досить придбати одну основну поставку та одну клієнтську ліцензію на додаткове робоче місце.

Зверніть увагу: якщо комп'ютери не об'єднані в мережу, то за правилами Угоди для кожного комп'ютера слід придбати окрему основну поставку.

  • Якщо підприємство має два офіси, територіально розташованих в різних будівлях, але пов'язаних локальною мережею, і при цьому планує використовувати одну конфігурацію, то в такому випадку для роботи з системою BAS буде достатньо однієї основної поставки і клієнтських ліцензій за кількістю робочих місць .
  • У разі, якщо в компанії є кілька віддалених офісів (наприклад, кілька торгових точок, склад і т.п.), не пов'язаних з центральним офісом локальною мережею, але при цьому кожен віддалений офіс має власну локальну мережу, підприємство зобов'язане придбати окрему основну поставку для локальної мережі кожного віддаленого офісу, де проводиться установка програмного продукту, і необхідну кількість клієнтських ліцензій BAS.

Кількість (клієнтських) призначених для користувача ліцензій, які необхідно придбати, залежить від кількості робочих місць / одночасно працюючих користувачів. Зверніть увагу, основна поставка вже містить в собі ліцензію на 1 робоче місце.

Ліцензування в системі програм BAS підтримується технічними засобами програмного захисту. В електронній поставці програмних продуктів міститься файл з ПІН-кодами програмного захисту. Всі продукти забезпечуються Угодою. Основні поставки забезпечуються також документацією для освоєння функціоналу програми.

 

Комплекти на 5 користувачів

У лінійці продуктів BAS є кілька рішень, розрахованих на 5 користувачів:

  • BAS Бухгалтерія ПРОФ. Комплект на 5 Користувачів
  • BAS Малий бізнес. Комплект на 5 Користувачів

Угода, що входить до складу комплектації цих програмних продуктів, надає право використання будь-якого правомірно придбаного прикладного рішення не більше ніж на п'ять робочих місцях одночасно.

 

Термін ліцензії BAS

Ліцензії BAS безстрокові. Ви купуєте їх одноразово і використовуєте необмежену кількість часу. У разі, якщо ви вирішите провести апгрейд програми, наприклад, з базової версії на ПРОФ, або з «BAS Бухгалтерії» на комплексне рішення «BAS Комплексне управління підприємством», вам необхідно повернути ліцензійну угоду на продукт, який підлягає апгрейду, натомість у вас буде ліцензійна угода на новий продукт.

 

Вартість ліцензій BAS

Вартість ліцензій встановлюється компанією-розробником і однакова у всіх партнерів-учасників громадської організації «Спілка автоматізаторів бізнесу».
Ви можете купити ліцензію BAS (основну поставку, клієнтські ліцензії, серверні ліцензії) у нас. Наш менеджер допоможе підібрати вам комбінацію продуктів для оптимізації ваших витрат на програмне забезпечення.

 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).