«Ми зажмурились і впровадили», або Як вибрати програмне забезпечення для автоматизації бізнесу

В сьогоднішніх бізнес-реаліях ні у кого не виникає сумнівів, що для побудови конкурентного успішного прибуткового бізнесу потрібно йти в ногу з часом і використовувати новітні інформаційні технології. Вони дозволять вам зробити ваш бізнес ефективнішим, побачити його з різних ракурсів, в розрізі за різними показниками, керувати кількома підприємствами одночасно. Ви зможете отримувати актуальну достовірну інформацію для прийняття важливих управлінських рішень. Ваші інтереси будуть під вашим контролем!
 
Якщо ви хочете отримати на виході ідеально працюючу на вас автоматизовану систему обліку діяльності вашого бізнесу, на вході до вибору та впровадження програмного забезпечення має бути враховане та добре продумане наступне:
 
  • Цілі, які ви перед собою ставите, автоматизуючи ваш бізнес (чи достатньо вони SMART?);
  • Завдання, що вимагають виконання (чи буде система вирішувати їх?)
  • Бізнес-процеси, які ви хочете автоматизувати (чи ефективні вони зараз чи потребують оптимізації?);
  • Інформація, яку ви хочете отримувати з автоматизованої системи (чи зможе система на підставі даних видавати вам необхідну звітність за основними показниками діяльності?);
  • Доступ до даних (як система забезпечить захист інформації?).
 
Сьогодні ринок програмних продуктів пропонує величезну кількість рішень для автоматизації бізнесу, залишилося вибрати якісне рішення, яке ідеально підійде саме вашому підприємству і яке можна легко адаптувати під потреби бізнесу. Вибираємо з трьох можливостей:
  • рішення «під ключ»;
  • продукт, придбаний у вендора і впроваджений своїми силами;
  • програмний продукт в "хмарі" в оренду.
 
 

Що вигідніше - купити програму BAS чи орендувати її

 

Купити BAS чи орендуватиСьогодні бізнесу доступна велика кількість програм BAS, здатних автоматизувати різні бізнес-процеси. Основне завдання - зробити правильний вибір програмного забезпечення і знайти відповідь на питання "що вигідніше - купити програму чи взяти її в оренду".

 

 

При виборі програмного забезпечення важливо враховувати час, необхідний для його впровадження і навчання співробітників, які працюватимуть в ньому, його додатковий функціонал, адже бізнес зростає, і в майбутньому можуть знадобитися зміни / доповнення.
 
Критерій вартості програми залишається одним з головних у виборі програмного забезпечення і його постачальника. Вартість програмного продукту, як правило, включає:
  • вартість придбання продукту: це не тільки покупка ліцензії на програму, тут потрібно враховувати кількість робочих місць, оскільки на кожне робоче місце потрібна ліцензія;
  • вартість впровадження програми;
  • вартість перенесення даних в систему;
  • вартість доробок програми: продукт може потребувати певних модифікаціях, наприклад, налаштування потрібних вам звітів;
  • вартість підтримки / супроводу системи.
Не забудьте також врахувати непрямі витрати під час впровадження програмного забезпечення, наприклад, час, який співробітники і керівник виділяють на освоєння програми і вирішення пов'язаних з нею питань.
 
Ми з радістю вас проконсультуємо по асортименту рішень BAS та допоможемо підібрати продукт, що підходить саме вашому бізнесу. Звертайтеся, будемо раді співпраці!
 

Радимо почитати

Помилки при роботі з ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операцій), як правило, призводять до штрафів, тому рекомендуємо пам’ятати основні правила роботи з ПРРО. Серед них: робочий день розпочинається з відкриття зміни та закінчується закриттям зміни касира і поданням Z-звіту; час відкриття та закриття зміни не має значення, так само, як і кількість відкритих і закритих змін протягом дня.

Для того, щоб приймати від покупців оплати платіжними картами чи смартфонами (з використанням платіжних сервісів Google Pay, Apple Pay), в точці продажу – магазині, кафе, салоні краси та інших місцях продажу товарів та послуг – необхідне підключення послуги еквайрингу та встановлення POS-терміналу.

Згідно із законодавством використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємств, що приймають безготівкові та готівкові платежі від покупців за свої товари та послуги. Якщо ви ведете облік діяльності вашого підприємства в програмах BAS, рекомендуємо розглянути програмні реєстратори розрахункових операцій «Cashalot» та «Вебчек», оскільки наразі ви можете інтегрувати це ПРРО в свою облікову систему BAS для більшої зручності та швидкості роботи.  

В цій статті ми розповімо вам, які дії потрібно виконати для початку роботи з ПРРО. 

На першому етапі необхідно завантажити ПРРО з сайту розробника, встановити його на пристрій (комп’ютер/планшет/телефон) та зручним для вас способом (можна через Електронний кабінет або із самого ПРРО, якщо це можливо) подати заяву в ДПС про реєстрацію ПРРО за формою 1-ПРРО.