Налаштування та використання бонусних карт лояльності в програмі "BAS Управління торгівлею"

Використання бонусних карт лояльності дозволяє, на відміну від стандартної знижки, накопичити клієнту певну суму балів і надалі користуватися ними при майбутніх покупках.
Включення опції використання бонусних карт відбувається в розділі Адміністрування - CRM і Маркетинг. 
 
CRM і маркетинг в BAS Управління торгівлею
 
Першим кроком необхідно створити нову бонусну програму. Список бонусних програм лояльності знаходиться в розділі CRM і Маркетинг - Налаштування і довідники - Бонусні програми лояльності.
 
Бонусні програми лояльності
 
У момент створення нової бонусної програми необхідно визначити наступні поля:
  • Найменування;
  • Курс конвертації 1 бонусного балу;
  • Правило оплати бонусними балами;
  • Обмеження максимального відсотка оплати бонусами;
  • При необхідності уточнити максимальний відсоток для різних цінових груп.

 

Налаштування бонусної програми

 

Управління торгівлею 1С:ПідприємствоУПРАВЛІННЯ ТОРГІВЛЕЮ

Шукаєте рішення для автоматизації торгівлі чи роздрібного магазину, в якому можна вести облік бонусів та бонусних карт?

 

Познайомтесь з програмою "BAS Управління торгівлею"

 

 

НАРАХУВАННЯ БОНУСНИХ БАЛІВ

Нарахування бонусних балів відбувається кількома способами:

 
1. Автоматично, за заданими правилами, визначеними в довіднику Правила нарахування та списання бонусних балів.
 
Правила нарахування бонусів
 

2. При розрахунку знижок по зареєстрованих Видах карт лояльності​

Види карт лояльності

 

3. При проведенні маркетингових заходів за допомогою документа Установка знижок (націнок).

Встановлення знижки

 

4. Вручну, за допомогою документа Нарахування і списання бонусних балів (також застосовується для введення початкових залишків).

Нарахування бонусів

 

ПРИКЛАД РОЗРАХУНКУ ЗНИЖОК ПО ЗАРЕЄСТРОВАНИХ ВИДАХ КАРТ ЛОЯЛЬНОСТІ
 

Для активації карти лояльності необхідно змінити статус і вказати дату початку і закінчення дії.

Статус карти лояльності

 
 
 
Чому клієнти йдутьКлієнти - запорука процвітання Вашої компанії. Немає клієнтів - немає бізнесу. Однак ще важливіше - клієнти постійні: одного разу довірившись Вам і отримавши очікуване, вони знову й знову будуть до Вас звертатися за допомогою, якщо Ви їх, звичайно, не підведете. І тут не зайвим буде нагадування, що утримання існуючого клієнта коштує в 5-10 разів дешевше, ніж залучення нового. У будь-якій галузі простежується наступна залежність: чим довше ви утримуєте клієнта, тим більше заробляєте від відносин з ним.
 

 

 
Наступний крок - реєстрація нової карти лояльності.
При натисканні на кнопку Створити відкриється помічник реєстрації нової карти. При вказанні номеру картки лояльності програма створить новий запис і встановить статус "діє" для даної карти.
 
Створення карти
 
 
Встановлений вид знижок по бонусних картках буде тепер запропонований при оформленні продажу за допомогою чека ККМ. При наступних покупках клієнт зможе скористатися накопиченими бонусними балами. Програма при розрахунку покупця відобразить суму накопичених балів і запропонує ними скористатися. При необхідності можна подивитися залишок бонусних балів у звіті. Розділ Продажі - Звіти з продажу - Залишки бонусних балів.
 
 

Радимо почитати

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав". Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити". У вікні вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.