Навіщо потрібна ERP система в малому бізнесі

 

ERP система (від англійського Enterprise Resource Planning) - система управління ресурсами компанії. Головна перевага ERP систем в тому, що вони дозволяють створити єдину інформаційну систему, охопити всі відділи компанії з їх основними завданнями: облік, рух, планування грошових коштів; розрахунок собівартості послуг / готової продукції; оперативна звітність про діяльність підприємства для керівництва; планування і контроль діяльності підприємства в цілому.

 

ERP ДЛЯ МАЛОГО БІЗНЕСУ

Як правило, ERP системи впроваджують на великих підприємствах, де є складне виробництво, кілька філій, які потрібно об'єднати в одну мережу, велика кількість складських операцій. Однак малим підприємствам також можна впроваджувати ERP системи, призначені саме для малого бізнесу: вони дають можливість комплексної автоматизації, але не настільки дорогі і складні у впровадженні та освоєнні. У лінійці програм BAS такою ERP для малого бізнесу є BAS Малий бізнес. 

 

BAS Малий бізнесУПРАВЛІННЯ НЕВЕЛИКИМ ПІДПРИЄМСТВОМ

Підшукуєте програму для комплексної автоматизації підприємства? Познайомтесь з рішенням BAS Малий бізнес.

 

 

ПЕРЕВАГИ ERP СИСТЕМИ ДЛЯ МАЛОГО БІЗНЕСУ 

Єдина база: управління і контроль, актуальність і точність даних

При впровадженні ERP створюється єдина інформаційна система, в якій збираються дані всіх підрозділів підприємства. Перевага такої системи в тому, що інформація швидко стає доступною всім, кому необхідно мати до неї доступ. Наприклад, коли менеджер з продажу вносить в систему замовлення, його відразу бачать співробітники виробництва; менеджеру доступна складська інформація і під замовлення він може зарезервувати певну кількість продукції. Також знижується кількість помилок, оскільки дані вносяться в систему один раз, не відбуваються збої в формулах розрахунків, а якщо і відбуваються в рідкісних випадках, усунути помилку значно простіше, ніж шукати розбіжності в файлах екселя.

Прийняття рішень

Для того, щоб перерости в середній і великий, малому бізнесу також необхідно аналізувати, виявляти тенденції, розробляти стратегії, приймати рішення. І ERP система стане незамінним інструментом для цих цілей.

Збір інформації в єдиній системі дозволяє керівникам автоматично формувати необхідні звіти. Звіти формуються за певний часовий відрізок в різних розрізах - номенклатури, номенклатурних груп, постачальників, клієнтів і т.д. в залежності від мети аналізу. Швидкий доступ до даних дає можливість приймати рішення на підставі актуальної і точної інформації: визначайте вузькі місця виробництва, керуйте рівнем запасів на складах, ефективно розподіляйте ресурси, оперативно реагуйте на зміни.

Контроль роботи персоналу

В системі відображаються результати роботи співробітників: кількість внесених замовлень, сплачених рахунків, відвантажених замовлень, стан замовлень на виробництві. За допомогою звітів керівник аналізує ефективність роботи менеджерів, дебіторську заборгованість по їх клієнтах.

ERP система дає можливість співробітникам заощадити значну кількість часу на рутинних операціях і зосередитися на важливих завданнях, наприклад, збільшенні продажів, оптимізації роботи складу або виробничих процесів, пошуку партнерів для співробітництва.

 

Завдяки впровадженню ERP в малому бізнесі підвищується прозорість бізнес-процесів компанії, ефективність управління підприємством, конкурентоспроможність бізнесу. Зручність використання ERP системи також в тому, що за своєю «модульною» природою, вона впроваджується частинами, тобто окремими модулями, наприклад, модуль виробництво, потім модуль CRM, далі модуль управління персоналом. В результаті впровадження ERP, компанія підвищує продуктивність праці, скорочує складські запаси, збільшує кількість виконаних вчасно замовлень.
 

Замовте консультацію та демонстрацію програми "BAS Малий бізнес" по телефону: +38 (044) 209-93-20, +38 (067) 467-90-05 чи по імейлу inteltech@inteltech.com.ua

 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).