Облік кадрів та розрахунок заробітної плати в BAS КУП

В програмі BAS Комплексне управління підприємством реалізовано можливості для ведення кадрового обліку та розрахунку заробітної плати. В цій статті розповімо вам більше про цей функціонал. Програма BAS Комплексне управління підприємством має наступні основні можливості.

 

Автоматизація кадрового обліку

  • Кадровий облік: зберігання персональних даних співробітників (фізичних осіб), які необхідні для формування звітності та розрахунків: ПІБ, дата та місце народження, стать, громадянство, код ДРФО, статус пенсіонера, інвалідність, відомості про документ-посвідчення особи та інші документи, відомості про сімейний стан та склад сім’ї, контактна інформація, відомості про освіту, досягнення, попередні місця роботи, стаж, військовий облік тощо. На основі введених даних формується особова картка співробітника 
  • Реєстрація подій по руху кадрів: прийняття на роботу (укладення трудового договору, друк форми договору), переведення співробітника (друк наказу), звільнення співробітника (друк наказу). 

 

Реєстрація руху кадрів в BAS КУП

 

Всі макети друкованих форм в програмі користувач може редагувати самостійно, наприклад, змінювати шрифт, вставляти зображення), в подальшому макети будуть формуватися з урахуванням внесених змін.

Програма BAS Комплексне управління підприємством підтримує ведення штатного розкладу організацій і історії його зміни. При цьому для підрозділів і посад можна вказувати дати формування та розформування (включення та виключення з розкладу). На основі введених даних формується друкована форма штатного розкладу, а також будуються різноманітні звіти.

 

Облік робочого часу

  • Облік робочого часу: в програмі передбачена можливість створення та налаштування графіків роботи співробітників. Можна вказати спосіб заповнення графіка та його властивості: п'ятиденка, шестиденка, неповний робочий час тощо. Є можливість заповнити довільні види використання робочого часу. Також передбачена можливість налаштування індивідуального графіку роботи для окремого співробітника. 

За допомогою спеціальних документів в програмі ведеться облік відсутностей (наприклад, з причин основних та додаткових відпусток, відряджень), облік залишків відпусток; є можливість планування графіка відпусток, реєстрації відряджень та інших невиходів на роботу.  

На основі даних про відпрацьований та невідпрацьований час виконується розрахунок заробітної плати, а також формується табель обліку робочого часу за типовою формою П-5.

 

Табель обліку робочого часу в BAS КУП

 

Автоматизація розрахунку та обліку зарплати

  • Розрахунок та облік заробітної плати: в програмі реалізовано широкий набір можливостей для автоматичного розрахунку нарахувань та утримань. Є нарахування з налаштованим способом розрахунку, а є ті, які створює та налаштовує користувач. Реалізована можливість роботи з тарифними групами (сітками) та тарифними розрядами.

Реалізовано розрахунок середнього заробітку для допомоги по соціальному страхуванню, для відпусток, відряджень тощо. Є можливість налаштувати довільні нарахування, розмір яких встановлюється, виходячи із середнього заробітку, а також встановити доплату до середнього заробітку. Реалізовано розрахунок утримань за виконавчими листами, в тому числі з урахуванням винагороди платіжного агента (пошти, банку тощо), профспілкових внесків та інших утримань. В програмі є можливість обліку виданих співробітникам позик та їх періодичного погашення. 

В BAS Комплексне управління підприємством ведеться облік взаєморозрахунків зі співробітниками по нарахованих та виплачених сумах. Також є можливість оформлювати виплати авансу, виплати в міжрозрахунковий період та за підсумками місяця. Виплати підтримуються і через касу, і через банк (на картку або на довільний банківський рахунок), а також через роздавальника. Для оформлення виплат через касу або роздавальника формується друкована форма відомості. 

 

Відомість в касу в BAS КУП

 

За результатами зареєстрованих у програмі нарахувань, утримань та виплат є можливість формувати розрахункові листи та аналітичні звіти.

 

Розрахунок та облік ПДФО та страхових внесків

  • Розрахунок і облік ПДФО і страхових внесків: в програмі реалізовано розрахунок ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) у відповідності з чинним законодавством. При розрахунку ПДФО враховується право працівника на податкові соціальні пільги, а також особливі види доходів (дивіденди, призи тощо). Ведеться облік як обчисленого й утриманого, так і перерахованого в бюджет податку. Підтримується формування звіту за формою 1ДФ. 

 

Регламентована звітність

  • Регламентована звітність: в програмі виконується автоматизоване заповнення всієї регламентованої звітності згідно з чинним законодавством. Звітність формується в паперовому та в електронному вигляді.

Для початку роботи з обліку кадрів та розрахунку заробітної плати спочатку слід виконати налаштування програми та ввести умовно-постійну інформацію. Для цього можна скористатися вбудованим помічником налаштування та заповнення. 

Програма BAS КУП дає можливість автоматизації кадрового обліку та розрахунку зарплати. Якщо ви ведете кадровий облік та облік заробітної плати в УТП, але шукаєте сучасну альтернативу, пропонуємо вам познайомитися з рішенням "BAS Комплексне управління підприємством" та комфортні умови переходу з УТП. В програмі також реалізований функціонал для ведення обліку виробництва, що може бути необхідним для виробничих підприємств. Замовте консультацію та демонстрацію програми у менеджера в чаті на сайті чи за телефонами (067) 467 90 05, (044) 209 93 20.     

 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).