Парадокси лідерства

Назва: Парадокси лідерства

Автори: Річард Фарсон, Ральф Кеєс


«Будь-який метод втрачає силу, як тільки оточуючим стає зрозуміло, що це метод».

Здавалося б - що складного в тому, щоб стати єфективним менеджером? Освоїти науку менеджменту в сучасному світі неважко - всілякі тренінги, програми і курси вкладають готові формули, техніки, методи та прийоми в голови всім бажаючим. Але чомусь весь цей інструментарій швидко стає непридатним, в деяких випадках просто відмовляється працювати, і навчений менеджер сердиться, намагається підганяти ситуації під відомі йому методики, втрачає повагу підлеглих і навіть повагу до самого себе. 

Цікавитеся лідерством? Читайте також статтю: Феномен лідерства: якості лідера

Автори «Парадоксів лідерства» розповідають про секркти ефективного менеджменту, його парадоксах та людьських відносинах, діляться цікавими прикладами з життя та практики. Вони стверджують, що менеджмент, оснований на маніпуляціях та техніках, не може привести до успіху, частіше навпаки: як тільки оточуючі розуміють, що до них застосовуються звичайні менеджерські прийомчики, прийомчики припиняють давати потрібний результат, а горе-менеджер втрачає авторитет, підтримку та повагу підлеглих.          

Так що ж потрібно зробити, щоб хоч трохи наблизитися до звання "ефективний менеджер" і осягнути всю парадоксальність менеджменту? Всі відповіді у книзі. 


Річард Фарсон – психолог, письменник та виконавчий директо Західного інституту поведінкових наук. Ральф Кеєс – письменник та лектор. В своїх книгах Кеєс висвітлює різні соціальні питання і теми попкультури.     

 

Радимо почитати

Клієнтоорієнтованість, культура та продажі, орієнтовані на споживача, індекс задоволеності споживача, взаємовідносини з клієнтами, внутрішні та зовнішні клієнти – зараз ці поняття знаходяться в центрі уваги бізнесу, особливо того, що працює в сфері послуг. Щастя та задоволеність клієнта – ось найважливіша турбота менеджера. 

Кожна людина, що починає власний бізнес, складається з трьох окремих особистостей: Підприємця, Менеджера і Спеціаліста. Якби ці три частини були правильно збалансовані, ми б мали надзвичайно компетентну особистість. Підприємець мав би необмежену можливість звертатися до нових сфер своїх інтересів; менеджер ставив би на міцну основу проведені операції; спеціаліст виконував би технічну роботу.

Як почати платити співробітникам за результат їхньої роботи, а не за час з 9 до 18? Як гармонізувати стосунки з клієнтами? Як зробити свій бізнес більш прибутковим? Відповіді ви знайдете в книзі «Жорсткий менеджмент. Примусьте людей працювати на результат». Ден Кеннеді - Професор суворої реальності - каже, що ідеально було б, якщо б найманих працівників в бізнесі зовсім не було, але раз без них ніяк - вам доведеться мати справу з турботами.