Підключення сервісу "RDI Service" в програмах BAS

RDI Service (Regulatory Data Information Service) - сервіс, який дозволяє автоматично оновлювати періодичну нормативно-довідкову інформацію в типових рішеннях BAS: ставки податків та зборів; індекси інфляції; курси валют; класифікатор банків; класифікатор професій; класифікатор КОАТУУ; класифікатор УКТЗЕД; класифікатор ДКПП; класифікатор підстави звільнення за КЗПП. Крім цього, сервіс дозволяє виводити в спеціальній формі: терміни сплати податків і зборів, строки подання фінансової, податкової, статистичної звітності у вигляді календаря бухгалтера; а також новини, опубліковані на порталі ІТС.

Календар бухгалтера в RDI Service

 Новини ІТС в RDI Service

Докладніше про сервіс RDI Service.

Сервіс RDI Service доступний безкоштовно користувачам програм BAS, у яких укладено договір інформаційно-технологічного супроводу ІТС ПРОФ.

У цій статті ми розповімо, як підключити RDI Service в програмі BAS Бухгалтерія. ПРОФ.

 

Налаштування інтернет-підтримки в програмі BAS Бухгалтерія

Для доступу до сервісу RDI Service необхідно в конфігурації налаштувати інтернет-підтримку. Для цього в головному меню зайдіть в розділ Адміністрування, в списку налаштувань програми відкрийте «Інтернет-підтримка і сервіси", вкажіть логін і пароль до сервісів ІТС (параметри доступу до кабінету на portal.1c.eu) і натисніть Увійти.

Налаштування інтернет підтримки ІТС

Підключення інтернет-підтримки ІТС

Таким же способом відбувається підключення RDI Service в конфігурації "BAS Комплексне управління підприємством".

 

Права для налаштування та завантаження даних RDI Service

За замовчуванням налаштування і завантаження даних сервісу «RDI Service» доступне тільки користувачам з повними правами. Однак таку можливість можна надати і іншим користувачам. Для цього необхідно створити новий профіль груп доступу: в головному меню в розділі Адміністрування зі списку налаштувань програми виберіть пункт Налаштування користувачів і прав. Далі натисніть на лінк Профілі груп доступу і створіть новий профіль груп доступу, вказавши галочками відповідні права для настройки сервісу RDI Service (ролі "Право запуску сервісів RDI", "Право настройки RDI"). Всім іншим користувачам надаються базові права тільки для читання.

Налаштування прав користувачів в BAS Бухгалтерія ПРОФ

Налаштування прав для груп доступу

Створення профілю групи доступу

 

Налаштування RDI Service

Сам сервіс RDI Service налаштовується у вкладці «Налаштування RDI Service» (розділ «Адміністрування» - «Налаштування програми» - «Інтернет-підтримка та сервіс» - «Налаштування RDI Service» - «Розширені настройки»). Відзначте галочками сервіси, які використовуються при завантаженні за розкладом, а також сервіси у вкладках - нормативні величини, класифікатори, новини.

Налаштування RDI Service

Налаштування RDI Service

 

Завантаження курсів валют 

Для завантаження курсів валют в налаштуваннях сервісу RDI Service відзначте галочкою "Завантажувати курси валют". А також виберіть валюти, які повинні завантажуватися в програму. Для цього в головному меню зайдіть в розділ Адміністрування, в списку Сервіс клікніть на пункт Завантаження курсів валют RDI Service. У вікні відзначте валюти, виберіть необхідний період часу і натисніть Завантажити курси.

Завантаження курсів валют RDI Service

Завантаження курсів валют в програму

 

Календар бухгалтера та Новини ІТС

Інформація в календар бухгалтера завантажується з рубрики «Календар бухгалтера» на сайті Інформаційної системи ІТС у вигляді календаря на поточний місяць. У ньому зазначаються строки подання звітності до податкових і статистичних органів, а також графік платежів по податках і зборах.

Календар бухгалтера і Новини ІТС можна відкрити окремо з розділу Головне - Інформація - Календар бухгалтера / Новини ІТС

Календар бухгалтера в BAS Бухгалтерія ПРОФ

 

На даний момент сервіс RDI Service також інтегрований з програмами:

Ми будемо раді допомогти вам з налаштуванням сервісу. Зв'яжіться з менеджером за телефонами 044 209 93 20, 067 467 90 05 або в чаті на сайті.  

Радимо почитати

Електронний документообіг - обмін документами в електронному вигляді без використання паперових носіїв. Все, що вам для цього необхідно, - електронний цифровий підпис та печатка і сервіс електронного документообігу.  

Для забезпечення зручної та якісної роботи з програмами BAS користувачам пропонуються комплекси сервісів та послуг (інформаційно-технологічний супровід (ІТС), які доповнюють системи автоматизації бізнесу, розширюючи можливості програм, та допомагають у щоденній роботі. 

Пактум.Контрагент - сервіс, який автоматично заповнює реквізити контрагента в програмах BAS, використовуючи дані з відкритих державних реєстрів. Досить ввести код ЄДРПОУ для юридичних осіб або ІПН для ФОП і в поля картки будуть записані: коротка та довга назва компанії, адреса, телефон та електронна пошта, керівник та система оподаткування. Докладніше про сервіс та тарифи. У цій статті ми покажемо, де в різних типових конфігураціях BAS налаштовується цей сервіс.