Поетапне збирання виробу у виробництві у програмі «BAS Малий бізнес»

Інструмент розмежування дій (операцій) у виробництві

У програмі «BAS Малий бізнес», призначеної для автоматизації підприємств торгової та виробничої діяльності, з'явилася можливість розмежування дій (операцій) у виробництві, адже виробництво може проводитися в кілька етапів, можуть відрізнятися дні виробництва і підрозділи. Щоб контролювати ці операції, в програмі реалізований інструмент Виконання етапів.

Для використання цього функціоналу, необхідно в налаштуваннях програми встановити відмітку "Використовувати виробництво в декілька етапів" (Виробництво-Налаштування-Ще більше можливостей).

Виробництво в декілька етапів в BAS Малий бізнес

Якщо вам необхідна опція виконання процесу виробництва різними підрозділами, там же в налаштуваннях поставте відмітку «Етапи можуть виконуватися різними підрозділами».
Після включення функції «Використовувати виробництво в декілька етапів» у вкладці Виробництво з'явиться інструмент "Виконання етапів".

Виконання етапів

Він дозволяє для кожного виду виробництва задати свої етапи, систематизувати документи виробництва, створені на підставі замовлень покупців і замовлень на виробництво.

 

Налаштування інструменту «Виконання етапів»

Для використання інструменту «Виконання етапів» спочатку необхідно його налаштувати.

1. Почнемо з налаштування виробничих процесів та їх етапів. Зайдіть у вкладку Виробництво-Довідники-Етапи.

Налаштування етапів виробництва

Створіть вид виробництва (наприклад, по виробу або групі виробів) і додайте для нього перелік етапів, які проходить таке виробництво. Для різних виробів / груп може бути заданий свій виробничий процес зі своїми етапами.

Налаштування етапів виробництва в BAS Малий бізнес

2. Далі перейдіть у розділ Специфікації і внесіть реквізит Вид виробництва в кожну специфікацію. Це дозволить позначити порядок виробничих етапів. Всі дії і матеріали специфікації строго відповідають конкретному етапу виробництва.

Специфікації

Вид виробництва в специфікації

Етапи виробництва в специфікації

3. Склади списання матеріалів і зберігання готової продукції будуть підв'язуватися автоматично з налаштувань автопереміщення запасів. Всі параметри автопереміщення налаштовуються в картці складу або підрозділу (Компанія-Склади / Підрозділи).

Склади

У вкладці «Виконання етапів» вказані всі незакриті замовлення покупців і виробничі замовлення, які проводилися вже після того, як ви активували опцію "Використовувати виробництво в декілька етапів". Їх зручно фільтрувати за параметрами, вказаними справа в фільтрах.

Перелік замовлень

При проходженні етапу у відповідній клітинці (навпроти продукту) відзначте його галочкою, вкажіть підрозділ, виконавця (бригада або співробітник) і натисніть кнопку Виконати етапи, при цьому відбудеться оформлення документів по всіх етапах виробництва. При проходженні етапів, документи виробництва, наряди виводяться автоматично (якщо на них є операції і виконавець позначений).

Для консультації, замовлення демоверсії програми "BAS Малий бізнес", послуг з налаштування та супроводу програми зв'яжіться з нашим менеджером за телефонами 067 467 90 05 (Вайбер), 044 209 93 20, по імейл inteltech@inteltech.com.ua або в чаті на сайті.

 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).