Як програми BAS допомагають вести бізнес

 

Сьогодні на підприємствах роль центральної нервової системи виконує система інформаційна – програма, що містить всі дані про діяльність організації та дозволяє працівникам вирішувати їх щоденні завдання, а власнику бізнесу – керувати підприємством, оперуючи актуальною інформацією. Для управління бізнесом українські компанії віддають перевагу програмам BAS. Як ці програми допомагають вести бізнес?

 

Як BAS допомагає приймати управлінські рішення

У керівника підприємства є одна важлива функція – керувати підприємством і розвивати його для досягнення поставлених цілей, а для цього керівнику доводиться вирішувати безліч завдань та приймати безліч рішень.  

В сьогоднішніх реаліях орієнтація ТОП-менеджменту в прийнятті управлінських рішень лише на власний досвід, ділову хватку та інтуїцію може серйозно зашкодити компанії: сучасний бізнес керується фактами та глибоким аналізом дій та подій.

З єдиною інформаційною системою на підприємстві керівник бачить повну картину діяльності компанії по всіх напрямках та має доступ до актуальної інформації для аналізу та прийняття рішень. Програми BAS дають можливість керівнику оперативно отримувати всю необхідну звітність, де б він не знаходився, та контролювати всі аспекти роботи підприємства в режимі реального часу. Управління бізнесом в автоматизованому режимі дозволяє сфокусуватися на плануванні та стратегічних цілях.  

 

Як BAS оптимізує роботу складу

До нас за допомогою звернувся власник компанії, що веде оптову торгівлю. В компанії виникли складнощі в роботі складу:

  • робітники складу витрачали більшу частину свого робочого часу на телефонні розмови (до 60%);
  • статуси замовлень відображалися у файлі Excel;
  • робітники часто не встигали вчасно зібрати замовлення;
  • адреси доставок плуталися – вантаж часто доставляли не «по тій адресі».

Було поставлено завдання – організувати та оптимізувати роботу складу.

Програма «BAS Управління торгівлею», яка вже була встановлена на підприємстві, була допрацьована, і в результаті:

  • створено робоче місце робітника складу;
  • автоматизовано обробку складських документів;
  • розроблено алгоритм друку маршрутних листів та розподілу замовлень між водіями;

У підсумку

  • кількість телефонних розмов звелась до мінімуму та займає близько 5% робочого часу;
  • облік ведеться в програмі, Excel не використовується в роботі персоналу складу;
  • на 30% збільшилась пропускна здатність складу.

Витрати на оптимізацію роботи складу окупили себе через 1 місяць.

 

Як BAS структурує бізнес-процеси

За допомогою програми "BAS Малий бізнес" керівник компанії оптимізував роботу відділу продажів. Менеджери з продажів витрачали велику частину часу на оформлення документів – рахунків на оплату, комерційних пропозицій, звітів тощо. Облік угод з продажів вівся в Excel.

 

BAS Малий бізнесBAS МАЛИЙ БІЗНЕС

Шукаєте програму для автоматизації торгово-виробничого підприємства? 

Познайомтесь з рішенням "BAS Малий бізнес". 

 

 

В результаті впровадження "BAS Малий бізнес" звільнилося 40% часу менеджерів, збільшилась кількість оформлених угод в день. Всі рутинні процеси були автоматизовані – підготовка до угоди, її ведення, оформлення первинних документів по руху грошових коштів. Керівник отримав можливість аналізувати ефективність роботи кожного менеджера: кількість угод, сума угоди, дебіторська заборгованість тощо. Також з’явилась можливість відслідковувати. На якому етапі та чи інша угода. Автоматизація дозволяє складати план на кожного менеджера окремо і в цілому на весь відділ продажів.

Окрім відділу продажів паралельно було автоматизовано і інші відділи підприємства. Проект окупив себе за 2 місяці.  

 

Структуровані бізнес процеси

 

Як BAS допомагає розвивати відносини з клієнтами

Сьогодні покупцю вже недостатньо просто купити товар чи послугу компанії, він вимагає до себе певного ставлення: він порівнює між собою не лише товари різних компаній, але і той рівень обслуговування, який він отримає, купуючи товар. Залучення та утримання клієнта – пріоритетне завдання бізнесу. Хто в компанії комунікує з клієнтом напряму? Менеджери відділу продажів, працівники відділу післяпродажного обслуговування, відділ по роботі з рекламаціями. Та кожен працівник повинен усвідомлювати, що його відносини з клієнтом впливають на репутацію компанії.  

Для максимально якісної роботи з клієнтами необхідно оптимізувати інформаційні потоки, вести базу клієнтів та зберігати всю історію комунікацій з кожним із них (звернення, замовлення, скарги), щоб кожен менеджер міг оперативно отримати доступ до даних покупця та максимально повно відповісти на всі запитання клієнта.   

 

10 причин, чому CRM потрібна відділу продажів

 

CRM для відділу продажівCRM допомагає бізнесу зрозуміти, хто їх покупці, якому каналу спілкування з компанією вони віддають перевагу, який прибуток вони приносять компанії і яка може бути їх майбутня цінність. CRM допомагає організації приймати рішення стосовно того, як вести бізнес: які нові продукти чи послуги розвивати, які маркетингові канали залучати, яку стратегію продажів вибрати. Ми пропонуємо вам інфографіку, яка демонструє 10 причин використання CRM для продажів.

 

CRM-система в програмах BAS дозволяє:

  • керувати контактами з клієнтами;
  • за допомогою аналізу зібраних даних визначити ключових клієнтів;
  • планувати активності;
  • керувати продажами;
  • керувати асортиментом товарів та послуг для максимального задоволення попиту;
  • управляти маркетингом та маркетинговими кампаніями.   

В результаті впровадження CRM-системи допоможе:

  • регламентувати бізнес-процеси компанії;
  • покращити якість обслуговування клієнтів;
  • підвищити їх лояльність;
  • збільшити продуктивність відділу продажів та відділу маркетингу;
  • збільшити кількість успішних угод та об’єму продажів;
  • збільшити прибутковість;
  • збільшити долю ринку компанії.

Всі напрацьовані дані зберігаються в єдиному сховищі та доступні працівникам і керівництву в потрібний їм час. CRM-система на підприємстві гарантує безпеку інформації: у випадку звільнення ключових менеджерів всі контакти та дані клієнтів залишаються в базі компанії.

 

Взаємовідносини з клієнтами

 

Як BAS допомагає оптимізувати витрати

Кожне підприємство прагне мінімізувати витрати, адже це максимізація прибутку та конкурентна перевага на ринку. Однак часто буває таке: продажі є – прибутку немає. В цьому випадку потрібно аналізувати собівартість продукції: виявити та порахувати явні та приховані витрати.

Програми BAS дають можливість порахувати витрати за період у розрізі статей витрат, проаналізувати їх, найти шляхи оптимізації та спланувати графік витрат на майбутні періоди. Таким чином витрати припиняють бути неконтрольованими та керованими вручну.  

Зробіть свій бізнес керованим - працюйте в програмі BAS! 

 

Радимо почитати

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав". Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити". У вікні вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.