Як оновити програму BAS самостійно

Для програм BAS періодично виходять оновлення. Це пов'язано з тим, що програми постійно вдосконалюються, і з кожним новим релізом ви отримуєте нові функціональні можливості і більш зручний продукт. Також оновлення конфігурацій виходять в зв'язку зі змінами в законодавстві, коли є необхідність, наприклад, в нових формах звітності. Якщо у вас типова (незмінена, без допрацювань) конфігурація BAS, Ви можете оновити її самостійно. Для цього дотримуйтесь нашої інструкції.
 
 

Як оновити типову конфігурацію BAS

Де завантажити оновлення BAS

 
Для встановлення оновлень вашої програми спочатку необхідно отримати самі файли оновлень. Вони доступні у вашому особистому кабінеті на офіційному сайті portal.bas-soft.eu. (ми реєструємо клієнтам особистий кабінет на цьому порталі при покупці програми) при наявності укладеного договору на Інформаційно-технологічний супровід (ІТС)
 

Портал ІТС

1. У кабінеті у вкладці «Сервіси» зайдіть в розділ «Оновлення», натисніть вкладку Завантажити оновлення програм BAS. Ви автоматично потрапите на сайт оновлень. В списку програм знайдіть свою, наприклад, конфігурація BAS Малий бізнес. Звертаємо увагу, що оновлення доступні тільки для тих програмних продуктів, які зареєстровані у вас в кабінеті. Натисніть на посилання і на новій сторінці в списку оновлень виберіть необхідний вам реліз. На сторінці, що відкриється, натискайте на «Дистрибутив оновлення».

Оновлення програм BAS  Оновлення програми BAS Малий бізнес

2. Завантажте дистрибутив на комп'ютер. Можна створити окрему папку для оновлень, так вам буде легко знайти необхідні файли.
 
3. Коли файли завантажаться, знайдіть архівний файл updsetup.exe, розархівуйте його (клацніть двічі по цьому файлу). У вас в папці з'являться нові файли, серед них - і файл setup.exe. Переходимо до установки шаблону оновлень.
 
4. Запустіть файл установки оновлення setup.exe. Після запуску всюди натискайте «Далі» і «Готово» в кінці.
 
 

Оновлення конфігурації BAS

 
Після встановлення шаблону можна приступати безпосередньо до оновлення конфігурації BAS. Перед оновленням ми рекомендуємо зробити резервну копію бази даних. Для створення копії в режимі Конфігуратора в меню Адміністрування виберіть «Вивантажити інформаційну базу» і збережіть файл вивантаження в окрему папку, де ви зможете його легко знайти.
 
Для оновлення конфігурації зайдіть в програму BAS в режимі Конфігуратора, виберіть вкладку Підтримка - Оновити конфігурацію.
 
Оновлення конфігурації
 
У вікні, що з'явиться, натисніть "Далі". Поставте галочку «Пошук доступних оновлень» і знову натисніть "Далі".
 
Оновлення 1С:Підприємство
 
У вікні, що відкриється, виберіть необхідне оновлення, натисніть «Готово», далі натисніть "Продовжити оновлення" і "Ок". Після цього система запропонує оновити конфігурацію бази даних - натискайте "Так". Через деякий час з'явиться вікно «Реорганізація інформації», в ньому потрібно натиснути кнопку «Прийняти». Оновлення займе якийсь час. Коли воно закінчиться, кнопка «Оновити конфігурацію бази даних» буде неактивна. Тепер можна заходити і працювати в програмі.
 
При оновленні програми BAS стежте за версією релізу вашої конфігурації: встановити нові релізи неможливо, якщо у вас пропущені один або кілька попередніх релізів. 
 
Зверніть увагу, якщо у вашу конфігурацію вносилися зміни, використовувати цю інструкцію для оновлення такої конфігурації не можна, інакше ви втратите всі зміни. Для оновлення нетипових (змінених) конфігурацій ми рекомендуємо вам звернутися до фахівців.
 
 

Оновлення базової версії BAS

 
Для базових версій програм BAS договір ІТС необов'язковий, доступ до оновлень безкоштовний. Послідовність установки оновлень відповідає вищеописаного алгоритму.
 

Послуга оновлення конфігурації від компанії ІнтелТех 

 
Наші фахівці можуть допомогти з оновленням вашої програми BAS - як типової, так і зміненої. Для цього нам необхідні:
  • реєстраційний номер вашої програми - так ми перевіряємо її ліцензійність і наявність підписки на ІТС;
  • доступ до вашої конфігурації для проведення оновлення.
Перед оновленням ми оцінюємо вартість робіт. Вона залежить від кількості внесених змін в програму і кількості невстановлених релізів оновлень. Послуга оновлення також входить в наші тарифи супроводу програм BAS. Проконсультуйтеся з нашим фахівцем з цього питання (044) 209-93-20, (067) 467-90-05.
 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).