Як підключитися до програми BAS через "тонкий клієнт"

Ваша програма BAS встановлена на сервері і працювати в ній через браузер незручно? Можна забезпечити собі комфортну роботу в програмі простим способом: підключайтесь до неї через так званий "тонкий клієнт": для входу в програму ви будете використовувати ярлик на робочому столі. Для встановлення "тонкого клієнта" скористайтеся нашою інструкцією. 

 

Інструкція по налаштуванню підключення до програми через "тонкий клієнт" 

  

1. Встановіть програму "тонкий клієнт" на ваш комп'ютер. Для цього завантажте файли програми, клікнувши на кнопку нижче.

Дистрибутив тонкого клієнта

 

 

 

 

2. Розпакуйте архів, натиснувши на ньому правою клавішею мишки та вибравши в списку Extract to baf_setuptc.

3. В новій папці, що утворилась, запустіть інсталяційний файл setup, натиснувши на ньому правою кнопкою миші та вибравши у меню, що з’явилося, Запуск з правами адміністратора.

Установка тонкого клієнта

4. У вікні програми встановлення натисніть кнопку «Далі». На наступній сторінці виберіть необхідні для встановлення мови в групі Додаткові інтерфейси. Потім виберіть мову інтерфейсу «Українська» і натисніть «Далі». По замовчуванню встановіть українську мову і натисніть «Далі». 

5. Натисніть «Встановити» для запуску процесу встановлення. Після завершення встановлення натисніть «Готово». Тонкий клієнт готовий до використання.

6. Для підключення вашої бази BAS запустіть програму тонкий клієнт. Для цього на комп'ютері зайдіть в меню Пуск та запустіть програму BAF або клікніть на ярлик BAF на робочому столі. 

7. У вікні, що з’явилося, натисніть кнопку «Додати». Виберіть пункт «Додавання у список існуючої інформаційної бази» і натисніть «Наступна». У наступному вікні задайте назву інформаційної бази, далі виберіть пункт «На веб-сервері» і скопіюйте туди адресу, де знаходиться ваша база. Натисніть «Наступна», а потім «ОК».

Додавання бази в тонкий клієнт

8. Для запуску програми BAS клікайте на ярлик на робочому столі.

Якщо щось піде не так, ми залюбки допоможемо вам з встановленням програми.  

 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).