Як відновити BAS з резервної копії

Не буде зайвим нагадати, що дані, які збирає бізнес, дуже цінні - на їх підставі будуються стратегії, приймаються рішення, створюються рекламні кампанії, здійснюються продажі. Йдеться про різні дані, зібрані/створені за допомогою будь-якого програмного забезпечення, наприклад, CRM системи, економічних програм (BAS), програм для збору даних в соцмережах, бази даних сайтів / інтернет-магазинів та інших. І дуже важливо себе підстрахувати - робити резервні копії - на той випадок, якщо з яких-небудь причин в процесі діяльності файли / бази з цими даними будуть пошкоджені і більше недоступні для роботи.
 
У цій статті ми розповімо, як відновити базу BAS з резервної копії, якщо все-таки база даних якимось чином пошкодилася.
 
 
Варіант 1
Відновлення бази із файлу *.dt
 
Відновлення бази BAS з файлу * .dt підходить як для файлової, так і для клієнт-серверної СУБД. Відкрийте програму BAS в режимі «Конфігуратор»:
 
 
В Конфігураторі виберіть пункт Адміністрування, далі пункт «Завантажити інформаційну базу».
 
 
Автоматично відкриється каталог з файлом останнього вивантаження інформаційної бази. Файл повинен мати тип * .dt. Система почне відновлювати базу. Після завершення з'явиться повідомлення про успішне завантаження інформаційної бази. Після завантаження ви можете завершити роботу в режимі "Конфігуратор" і відкрити програму в режимі користувача звичайним чином.
 
Зверніть увагу, при завантаженні інформаційної бази вся існуюча інформація буде заміщена на інформацію з файлу завантаження. Відновити заміщену інформацію буде неможливо!
 
     
Варіант 2
Відновлення бази із файлу *.1cd
 
Цей спосіб підходить тільки для файлової СУБД. Щоб відновити базу BAS, необхідно замінити файл в папці, де розташовується файлова база даних. Розташування бази даних можна дізнатися, переглянувши шлях до файлу в формі вибору інформаційної бази. За вказаним шляхом ви знайдете файл «.1CD». Це і є база даних BAS. Перед тим як замінити даний файл своїм, про всяк випадок зробіть копію «пошкодженої» бази.
 
У складних випадках, при відсутності резервної копії для відновлення бази даних ми радимо звертатися до фахівців.
 
Для того, щоб відновлення бази було простим, ми рекомендуємо робити бекап (резервне копіювання) кожен день - в такому випадку при відновленні бази з резервної копії втратяться дані тільки за один день. Відсутню інформацію ви зможете швидко внести повторно вручну.
 

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).