Як виправити помилку порушення цілісності системи BAS

Користувачі програм BAS можуть зіткнутися з проблемою порушення цілісності системи. Ця помилка часто виникає, коли виявлено порушення правил ліцензування

Програма відслідковує наступне:

  • чи змінено файл backbas.dll (перевіряється вся сума файлів системи);
  • чи встановлений на комп'ютері емулятор ключа захисту.

З цілісністю системи в такому випадку все добре, помилка вказує на неліцензійне використання програми - наявність на комп’ютері емулятора ключа захисту чи слідів його встановлення.  

Дана проблема вирішується кількома способами. 

1. Якщо у вас неліцензійна програма, придбайте ліцензійну програму BAS. Таким чином ви уникнете проблем з порушенням авторських прав та забезпечите стабільну роботу системи. Купити програму BAS можна у нас. Ми також надамо вам якісну технічну та консультаційну підтримку і своєчасне встановлення нових релізів оновлень програм.  

2. Якщо у вас ліцензійна програма, однак помилка порушення цілісності системи BAS виникає, необхідно видалити із системи емулятор ключа захисту чи почистити сліди його встановлення.  

Видалити емулятор ключа захисту можна вручну або за допомогою відповідних деінсталяторів: 

  • haspflt.sys: файл може бути розміщений в каталозі windows\system32\drivers\haspflt.sys, драйвер встановлений в систему і прописаний у гілці реєстру HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\haspflt;  ключі у гілці реєстру HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Emulator\HASP\Dump. Їх можна видалити вручну або за допомогою uninstall.bat із комплекта деінсталяції del_haspflt.zip
  • vusbbus.sys: файл може бути розміщений в каталозі windows\system32\drivers\vusbbus.sys. Драйвер "Virtual Usb Bus Enumerator" встановлений в систему та прописаний у вгілці реєстру HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\vusbbus; ключі у гілці реєстру HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\NEWHASP\Services\Emulator\HASP\Dump. Їх можна видалити вручну або за допомогою uninstall.bat із комплекта деінсталяції del_vusbbus.zip.

Обов'язково необхідно запускати uninstall.bat від імені адміністратора.

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).