Як зробити резервну копію BAS

Дані, які збирає бізнес, дуже цінні - на їх підставі будуються стратегії, приймаються рішення, створюються рекламні кампанії, здійснюються продажі. Йдеться про різні дані, зібрані / створені за допомогою будь-якого програмного забезпечення, наприклад, CRM системи, економічних програм (BAS), програм для збору даних в соцмережах, бази даних сайтів / інтернет-магазинів та інше. І дуже важливо себе підстрахувати - робити резервні копії - на той випадок, якщо з яких-небудь причин в процесі діяльності файли / бази з цими даними будуть пошкоджені і більше недоступні для роботи.
 
 

Причини пошкоджень баз даних

 
Основними причинами пошкоджень баз даних, як правило, є:
  • комп'ютерні віруси;
  • збої в роботі локальної мережі;
  • вимкнення електрики;
  • неправильне завершення користувачем роботи програми BAS або комп'ютера;
  • збої в процесі установки оновлень бази BAS через нестабільне підключення до Інтернету або відключення електрики.
 
Відновлення роботи пошкодженої бази і збереження всіх даних не завжди можливо, тому важливо налаштувати резервне копіювання BAS. Воно допоможе в майбутньому уникнути втрати інформації в разі пошкодження бази даних.
 
У цій статті ми розповімо, як зробити резервну копію файлової бази BAS
 
 

Резервне копіювання бази BAS Бухгалтерія

 
Для налаштування резервного копіювання бази "BAS Бухгалтерії" перейдіть у розділ Адміністрування – Обслуговування, виберіть підрозділ «Резервне копіювання та відновлення». Перейдіть за посиланням "Налаштування резервного копіювання".
 
Налаштування резервного копіювання в BAS Бухгалтерія
 
Встановіть прапорець "Виконувати автоматичне резервне копіювання". Далі виберіть один з варіантів створення копій бази:
  • "Регулярно за розкладом" (автоматичне резервне копіювання BAS). Вибравши цей варіант, перейдіть за посиланням для налаштування розкладу завдання резервного копіювання.
  • "При завершенні роботи". При виборі цього варіанту користувачеві з правами "Адміністратор" при завершенні робочого сеансу в програмі буде запропоновано виконати резервне копіювання.
 
 
В полі "Каталог для збереження резервних копій" вкажіть шлях до папки, в яку будуть поміщатися резервні копії інформаційної бази. Ми рекомендуємо зберігати копії бази окремо від самої бази, в окремій папці, ще краще на іншому комп'ютері або сервері, адже поломка вашого робочого комп'ютера може призвести не тільки до втрати самої бази, але і її резервних копій. Можете також скопіювати базу на знімний носій, флешку, наприклад, або SSD-накопичувач.
 
За допомогою перемикача виберіть термін, протягом якого програма буде "Зберігати резервні копії" або кількість збережених резервних копій. Натисніть кнопку "Готово", щоб підтвердити вибір і повернутися в програму, яка після цього перейде в режим автоматичного резервного копіювання.
 
Створення резервних копій інформаційної бази можна налаштувати в автоматичному режимі з будь-якою частотою. Автоматичне резервне копіювання баз даних BAS убезпечить вас від втрати важливої інформації. Виконати налаштування резервного копіювання може тільки користувач з правами "Адміністратор".
 
 

Резервне копіювання бази BAS Малий бізнес 

 
Для налаштування резервного копіювання файлової бази BAS Малий бізнес зайдіть в розділ Компанія - Налаштування - Адміністрування - Підтримка і обслуговування. Далі перейдіть за посиланням «Створення резервної копії та відновлення».
 

Налаштування резервного копіювання в BAS Малий бізнес

Виконайте налаштування так само, як і налаштування резервного копіювання в BAS Бухгалтерії.
 
Частота резервного копіювання залежить від обсягу інформації, яка вноситься в програму за певний період часу. Ми радимо робити резервну копію бази BAS кожен день. Звертаємо увагу, що копіювання бази виконується, коли користувачі завершили роботу з нею - до початку робочого дня або після його завершення.
 
При необхідності можна відключити резервне копіювання баз BAS. Для цього необхідно зайти в його налаштування і зняти галочку "Виконувати автоматичне резервне копіювання".
 
При роботі з базою BAS в клієнт-серверному варіанті резервне копіювання налаштовується засобами сервера. У разі необхідності наші фахівці візьмуть на себе налаштування резервного копіювання та супровід програм BAS.

 

Радимо почитати

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав". Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити". У вікні вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.