Жорсткий менеджмент. Примусьте людей працювати на результат

Книга "Жорсткий менеджмент"Автор: Ден Кеннеді
 
Як почати платити співробітникам за результат їхньої роботи, а не за час з 9 до 18?
Як гармонізувати стосунки з клієнтами?
Як зробити свій бізнес більш прибутковим?
Відповіді ви знайдете в книзі «Жорсткий менеджмент. Примусьте людей працювати на результат». 
 
Ден Кеннеді - Професор суворої реальності - каже, що ідеально було б, якщо б найманих працівників в бізнесі зовсім не було, але раз без них ніяк - вам доведеться мати справу з турботами. Роздавати завдання, контролювати їх виконання, звільняти непродуктивних співробітників, винагороджувати результативних. І пам'ятати про три найважливіші принципи в управлінні персоналом - Лідерство, Управління, Контроль.
 
Ден Кеннеді радить думати про відносини з співробітниками точно і реалістично, тільки так ви зможете уникнути розчарувань і фінансових втрат. Не варто вважати своїх співробітників друзями або родичами. Це не так. Керівник, який шукає любові і схвалення підлеглих, не зможе працювати ефективно, при цьому ризикує поставити себе в невигідне і дуже небезпечне становище.
 
Реальність така, що треба прийняти як факт конфлікт ваших інтересів та інтересів ваших співробітників - у співробітників сотні своїх турбот, і їх мало хвилює прибуток чужого бізнесу, вони будуть поспішати піти вчасно з роботи і постараються швидко випровадити клієнта, якщо той прийшов майже на завершення робочого дня. І при цьому вони неминуче будуть обурюватися нерівністю в доходах - ваших і їх - за ваші гроші в робочий час при ваших клієнтів. Вони думають, що розумніші вас і краще розбираються в вашому бізнесі, і їм не хочеться працювати за вашимм схемами і здійснювати ваші божевільні ідеї.
 
Що ж робити, запитаєте ви, в такій, здавалося б, безвихідній ситуації? З цим вам допоможуть чіткі правила, дотримуючись яких ви зможете побудувати стабільно працюючий прибутковий бізнес. Прочитайте книгу «Жорсткий менеджмент. Примусьте людей працювати на результат ».
 
 
5 ГОЛОВНИХ ДУМОК КНИГИ

 

  1. Завдання бізнесмена - не в тому, щоб подобатися своїм підлеглим, а в тому, щоб забезпечити прибутковість компанії.
  2. Основний принцип кадрової політики: наймати повільно, звільняти швидко.
  3. Пред'являйте жорсткі вимоги до кандидатів на вакансії, щоб не втрачати час на слабких претендентів.
  4. Мінімізація часу від народження ідеї до її повного втілення - ось що приносить прибуток бізнесу.
  5. Будьте в курсі ключових показників ефективності своєї компанії. Той, хто не любить грошову математику, не керує бізнесом, а рухається наосліп.

 

Радимо почитати

Клієнтоорієнтованість, культура та продажі, орієнтовані на споживача, індекс задоволеності споживача, взаємовідносини з клієнтами, внутрішні та зовнішні клієнти – зараз ці поняття знаходяться в центрі уваги бізнесу, особливо того, що працює в сфері послуг. Щастя та задоволеність клієнта – ось найважливіша турбота менеджера. 

Кожна людина, що починає власний бізнес, складається з трьох окремих особистостей: Підприємця, Менеджера і Спеціаліста. Якби ці три частини були правильно збалансовані, ми б мали надзвичайно компетентну особистість. Підприємець мав би необмежену можливість звертатися до нових сфер своїх інтересів; менеджер ставив би на міцну основу проведені операції; спеціаліст виконував би технічну роботу.

Чому одні компанії стають успішними, а інші зазнають поразки? Звичайно, відповідь на це питання не може бути простою, адже успіх – багатофакторне поняття. Однак очевидно, що успішні компанії відрізняються від неуспішних своєю основою - бізнес моделлю. Створюючи бізнес модель, ви вже програмуєте майбутнє вашої компанії. Насьогодні немає єдиного визначення бізнес моделі, дослідники трактують це поняття по-різному.