Зовнішнє оформлення магазину

Відкриваєте свій магазин? Пам'ятайте, що на тлі однотипних одноманітних магазинчиків у Вас є реальний шанс виділитися і привернути до себе увагу потенційних покупців, пропонуючи їм не тільки потрібно та високоякісну продукцію, але й креативне оформлення вхідної групи магазину.
 
Вхідна група - це виконане в єдиному стилі оформлення входу до магазину і по суті його візитна картка. Вхідні двері, навіс, сходи, пандус, вивіска, вітрина, благоустрій території перед магазином -все повинно бути функціонально і незвично. Людей завжди привертає щось нове, те, що вони зможуть зробити частиною свого образу. Дайте їм цю можливість smiley.   
 
Ми підібрали для Вас найвдаліші приклади зовнішнього оформлення магазинів.  
 
 
 

Оформлення вивіски магазину

При розробці дизайну вивіски дотримуйтеся таких вимог:оформлення вивіски кондитерського магазину
  • вивіска повинна бути досить великою, щоб бути помітною і перехожим, і людям, що проїжджають у транспорті;
  • вивіска повинна містити мінімум тексту, текст повинен легко читатися з вікна автомобіля, легко вимовлятися і запам'ятовуватися;
  • вивіска повинна «говорити» потенційному покупцеві, що продається в цьому магазині, наприклад, «Еліпс. Магазин канцтоварів»;
  • при першому прочитанні вивіски покупець повинен побачити Вашу торгову марку або логотип;
  • кольорова гама вивіски повинна контрастувати з кольором будівлі, в якому розміщується магазин, з іншими вивісками, які знаходяться поруч, тому важливо заздалегідь вивчити оточення Вашої торгової точки. 
 
Ось як оформлена вивіска кондитерського магазину «Ліки для гурмана». Жовтий колір яскраво виділяється на тлі сірої будівлі і привертає увагу; добре помітно назву магазину і зрозуміло, що в ньому можна купити - шоколад, кондитерські вироби, випічку. В цілому зовнішній вигляд магазину привабливий, теплий і позитивний, так і хочеться до них зазирнути . 
 
Вивчення місцезнаходження Вашого магазину також важливо для того, щоб визначити, чи не буде що-небудь закривати вивіску, наприклад, рекламні щити, зупинка, дерева, адже вивіска повинна добре проглядатися з усіх боків. Не забувайте раз в 1-2 роки оглядати територію на предмет появи об'єктів, що заважають покупцям побачити вивіску Вашого магазину.
 
оформлення вивіски магазину декоруТакож подбайте про те, щоб вивіска була добре помітна не тільки вдень, але і в нічний час доби. Підсвічування вивіски дозволить виділити Ваш магазин на тлі інших і привернути відвідувачів, які здійснюють шопінг увечері.
 

В «El Pica Porte» проблему з підсвіткою вирішили за допомогою світильників. Якщо Ви в якості вивіски використовуєте об'ємні літери, що світяться, слідкуйте за тим, щоб жодна не погасла.   

 

Оформлення фасаду магазину

Фасад магазину - це його власний рекламний майданчик: він - і інструмент для залучення клієнтів, і частина іміджу торгової марки, і особливість, що відрізняє магазин від конкурентів. І у Ваших силах зробити так, щоб він працював на Вашу цільову аудиторію: зацікавте покупця незвичайною фасадною композицією, привабливою вивіскою, оригінальним оформленням вітрини магазину. Якщо у Вас діють акційні пропозиції або сезон розпродажу, розмістіть інформацію про них на фасаді будівлі, на вітринах. 
 
 
 

Поради мерчендайзера для вашого магазину (електронна книга)

 
Згідно з результатами маркетингових досліджень, в 67% випадках рішення про купівлю приймається споживачем вже біля прилавка. 7 з 10 відвідувачів магазину вибирають торгову марку вже в торговому залі. Споживач орієнтується на властивості продукції всього лише на 20% і на 80% - на її оточення. Тому, для того, щоб покупець купив певний товар, потрібно зробити так, щоб для початку він його правильно побачив!
 

 

Для створення неординарної композиції в екстер'єрі Вашого магазину по можливості використовуйте декоративні елементи, інсталяції: вони завжди привертають увагу. 

 
Магазин Red Valentino: стримана кольорова гама та стильная інсталяція з метеликів
 
 
оформлення фасаду Red Valentino
 
 

Лавки та зелені рослини при вході до магазину Penney&Co

 

оформлення магазину Penney&Co

Незвичайні ручки на дверях магазину «LL Bean store»

 

Незвичайні ручки на дверях магазину «LL Bean store»

Ще одне нестандартне оформлення фасаду: власник веломагазину у Берліні  прикрасив будинок 120 велосипедами. Такий магазин просто неможливо непомітити!

оформлення веломагазину   оформлення вітрини квіткового магазину
 
Якщо дозволяє продукція, її також можна використовувати в якості декору, наприклад, оформлення вітрини квіткового магазину Blumenhaus zum Dom у Відні просто розкішне!
 

Бізнес кейс: Автоматизація мережі магазинів канцтоварів

 

Бізнес кейсОстаннім часом серед населення посилився інтерес до різних видів творчості: кожен шукає свій спосіб реалізувати творчий потенціал - живопис, створення іграшок, альбомів ручної роботи, яскравих листівок. Бізнесу важливо вловити тренд і надати майданчик для розвитку і спілкування однодумців. Власник компанії «Еліпс» звернувся до нас з проханням автоматизувати його мережу роздрібних точок на базі програми BAS для торгівлі та зв'язати їх з інтернет-магазином.

 

Колір оформлення фасаду магазину повинен відповідати продукції, що продається в магазині, та підказувати покупцю, що у Вас можна придбати. 
 
По оформленню фасаду цього будинку відразу зрозуміло, що це - книжкова крамниця
 
 
оформлення фасаду книжкового магазину
 

Таке дизайнерське рішення так і манить в тепло та затишок цього мадридського ресторанчику

 

оформлення фасаду ресторану

...І усім зрозуміло, що музика "живе" в цьому магазині...

 

оформлення магазину музики

 
Для оформлення фасаду магазину можуть використовуватися різні матеріали: скло, дерево, камінь, штукатурка, фарба, декоративні елементи - в залежності від концепції та дизайнерського рішення. Зверніть увагу: вибраний матеріал повинен бути міцним і зносостійким, щоб зберігати свій зовнішній вигляд протягом тривалого часу.
 
Ось як просте використання фарби змінює зовнішній вигляд магазину і створює привабливий образ.
 

Просто і зі смаком: оформлення входу продуктового магазину

 

оформлення вітрини продуктового магазину

Оформлення вітрини та фасаду магазину одягу

 

оформлення вітрини магазину одягу

Особливу увагу приділяйте оформленню вітрини магазину. Своєчасно міняйте композицію, щоб одна і та ж «картинка» не викликала звичку у перехожих - нове відразу ж привертає до себе. На вітрині ви можете сміливо рекламувати новинки, повідомляти про акції та знижки. Не забувайте про підсвічування в темний час доби. 

 

Оформлення вітрини ювелірного магазину «The Wedding Ring Shop»: покупець заходить "підготовленим" - з розумінням асортименту та цінового діапазону, почувається більш упевнено та не губиться серед усієї цієї розкоші.   Апетитна вітрина пекарні Мішеля — неможливо не зайти за свіжою випічкою!

оформлення вітрини ювелірного магазину  вітрина пекарні Мішеля

 
Ви можете самі створити красу фасаду Вашого магазину, продумавши ідею та дизайн, або звернутися до професійних дизайнерів, і вони підкажуть Вам, як красиво оформити вітрину, вивіску, як створити неповторний образ Вашого бренду, який полюблять Ваші покупці.
 
І порада наостанок:
  • яким би привабливим не був дизайн фасаду, сміття і бруд біля магазину нікому не подобаються і можуть Вам зіпсувати репутацію, тому дбайте про чистоту біля входу в магазин, біля урн, на тротуарі; стежте, щоб газон виглядав доглянутим; якщо є можливість і це не суперечить концепції, поставте горщики з квітами.

 

Радимо почитати

На даний момент для підприємств, що приймають розрахунок за реалізований товар чи надані послуги у готівковій та безготівковій формах з використанням платіжних карток чи інших електронних платіжних засобів (ЕПЗ), встановлено такі обов'язкові реквізити фіскального касового чеку (формується за допомогою РРО/пРРО) (відпові

Наша рубрика "Майстерня Бізнесу" - це інтерв'ю з підприємцями, власниками малого бізнесу, початківцями бізнесменами про те, як виникла ідея почати свій бізнес, з якими труднощами доводиться справлятися, які досягнення викликають гордість, як збуваються мрії.
 
Наша нова рубрика "Майстерня Бізнесу" -  це інтерв'ю з підприємцями, власниками малого бізнесу, бізнесменами-початківцями про те, як виникла ідея почати свій бізнес, з якими труднощами доводиться справлятися, які досягнення викликають гордість, як збуваються мрії.