Як користуватися навігаційними посиланнями в BAS

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Як отримати посилання в програмі BAS

Щоб отримати посилання на документ, потрібно зайти в нього та в правому верхньому куті клікнути на значок ланцюжка. У віконці, що з’явилось, буде текст посилання. Потрібно натиснути «Копіювати та закрити» і відправити це посилання отримувачу зручним для вас способом – у месенджер чи поштою. 

Отримання посилання на документ в BAS

 

Як перейти за посиланням в программі BAS

Для того, щоб перейти за отриманим посиланням, спочатку скопіюйте його, далі клікніть на значок меню у правому верхньому куті програми (біля імені користувача) та натисніть кнопку "Перейти за посиланням".  

Перехід за посиланням в програмі BAS

Посилання автоматично вставиться в рядок, достатньо натиснути кнопку "Перейти", щоб потрапити у відповідний документ. 

Перехід за посиланням

Якщо рядок автоматично не заповниться, натисніть кнопку "Вставити з буфера", потім кнопку "Перейти".     

Вставити посилання з буферу

Перейти за отриманим посиланням можна також, якщо вставити його текст в рядок пошуку уверху програми: відповідний документ з'явиться у видачі результатів пошуку. 

Пошук за посиланням

Радимо почитати

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав". Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити". У вікні вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.