Маніфест успішного впровадження

Програми для бізнесу покликані допомагати йому збирати дані, організовувати їх та управляти ними; об’єднувати ключові аспекти діяльності – виробництво, управління персоналом, управління відносинами з клієнтами, фінансове управління – в єдину інформаційну систему. Процес створення і впровадження такої системи на основі того чи іншого програмного забезпечення чи їх комбінації може бути тривалим і складним, однак, при правильній стратегії впровадження він може завершитися успіхом і об’єднає розрізнені відділи компанії в єдину програмну мережу.         
 
Ми проаналізували свій досвід роботи з програмами для автоматизації бізнесу і створили «Маніфест успішного впровадження». Ми працюємо з лінійкою продуктів «BAS» , але ці правила універсальні і працюють з будь-яким програмним забезпеченням.
 
 
 
Маніфест успішного впровадження програмного продукту
 
1. Планування. 
До початку проекту впровадження визначте його основні цілі та мету  автоматизації в цілому. Візуалізуйте результати, які хочете отримати завдяки проекту. Переконайтеся, що у вас є всі ресурси, необхідні для його реалізації. 
 
2. Вигода.
Пам’ятайте, головна вигода від впровадження інформаційної системи в тому, щоб  в результаті працівникам стало простіше працювати, а керівникові – простіше контролювати роботу бізнесу. 
 
3. Бажання першого керівника.
Необхідною умовою успішного завершення автоматизації є бажання перших керівників – компанії в цілому і кожного окремого відділу. Найчастіше причиною невдалого впровадження стає відсутність дисципліни на рівні керівництва компанії та саботажу на рівні керівників підрозділів.
 
 

5 стереотипів автоматизації бізнесу

 

В бізнесі існує безліч стереотипів та помилкових переконань. В сфері автоматизації бізнесу вони також є і часто стають на заваді росту підприємства, ефективному використанню ресурсів та прозорому обліку діяльності. Ми зібрали основні стереотипи, з якими маємо справу мало не щодня, і спробували їх спростувати.

 

 

4. Особисте знайомство з програмою.
Керівник, оскільки саме він найчастіше є ініціатором впровадження програм, має особисто ознайомитися з програмою, подивитися презентацію її функціоналу. Якщо є можливість певний час попрацювати в програмі в демо-режимі, керівнику важливо показати приклад своїм співробітникам і тестувати її разом з ними.  
 
5. Мотивація персоналу.
Подумайте, кого зі співробітників будуть стосуватися зміни у зв’язку з нововведеннями і як їх підготувати до цього – як пояснити, навіщо потрібне впровадження інформаційної системи, як це допоможе їм у роботі. Пам’ятайте найважливіше: те, наскільки персонал готовий до змін, і визначає, чи буде автоматизація успішною. Мотивовані працівники охочіше вивчають нове та виконують свої обов’язки по проекту.  
 
6. Проектна команда.
Всі учасники команди повинні працювати злагоджено разом заради досягнення спільної мети, надаючи один одному необхідну інформацію, звітуючи про виконані завдання чи проблеми з виконанням для вчасного їх вирішення. Збоку замовника  повинна бути відповідальна за проект особа, яка буде контролювати увесь процес, ставити завдання та призначати відповідальних, контролювати хід проекту та дотримання його термінів. Розмита відповідальність уповільнює роботу та відтерміновує завершення впровадження. 
 
7. Поетапність впровадження.
Дайте час співробітникам звикнути до роботи по-новому та побачити вигоду від використання програми - починайте впровадження з освоєння простих інструментів, решту функцій додавайте поступово. 
 
Ми бажаємо вам успішних проектів!
 

Радимо почитати

Помилки при роботі з ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операцій), як правило, призводять до штрафів, тому рекомендуємо пам’ятати основні правила роботи з ПРРО. Серед них: робочий день розпочинається з відкриття зміни та закінчується закриттям зміни касира і поданням Z-звіту; час відкриття та закриття зміни не має значення, так само, як і кількість відкритих і закритих змін протягом дня.

Для того, щоб приймати від покупців оплати платіжними картами чи смартфонами (з використанням платіжних сервісів Google Pay, Apple Pay), в точці продажу – магазині, кафе, салоні краси та інших місцях продажу товарів та послуг – необхідне підключення послуги еквайрингу та встановлення POS-терміналу.

Згідно із законодавством використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємств, що приймають безготівкові та готівкові платежі від покупців за свої товари та послуги. Якщо ви ведете облік діяльності вашого підприємства в програмах BAS, рекомендуємо розглянути програмні реєстратори розрахункових операцій «Cashalot» та «Вебчек», оскільки наразі ви можете інтегрувати це ПРРО в свою облікову систему BAS для більшої зручності та швидкості роботи.  

В цій статті ми розповімо вам, які дії потрібно виконати для початку роботи з ПРРО. 

На першому етапі необхідно завантажити ПРРО з сайту розробника, встановити його на пристрій (комп’ютер/планшет/телефон) та зручним для вас способом (можна через Електронний кабінет або із самого ПРРО, якщо це можливо) подати заяву в ДПС про реєстрацію ПРРО за формою 1-ПРРО.