Інформаційні технології в бізнесі

Бізнес-кейси, новини, статті по можливостях програм та їх використанню в управлінні бізнесом, статті по CRM, маркетингу, менеджменту, управлінню персоналом. 

Помилки при роботі з ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операцій), як правило, призводять до штрафів, тому рекомендуємо пам’ятати основні правила роботи з ПРРО. Серед них: робочий день розпочинається з відкриття зміни та закінчується закриттям зміни касира і поданням Z-звіту; час відкриття та закриття зміни не має значення, так само, як і кількість відкритих і закритих змін протягом дня.

Для того, щоб приймати від покупців оплати платіжними картами чи смартфонами (з використанням платіжних сервісів Google Pay, Apple Pay), в точці продажу – магазині, кафе, салоні краси та інших місцях продажу товарів та послуг – необхідне підключення послуги еквайрингу та встановлення POS-терміналу.

Згідно із законодавством використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємств, що приймають безготівкові та готівкові платежі від покупців за свої товари та послуги. Якщо ви ведете облік діяльності вашого підприємства в програмах BAS, рекомендуємо розглянути програмні реєстратори розрахункових операцій «Cashalot» та «Вебчек», оскільки наразі ви можете інтегрувати це ПРРО в свою облікову систему BAS для більшої зручності та швидкості роботи.  

В цій статті ми розповімо вам, які дії потрібно виконати для початку роботи з ПРРО. 

На першому етапі необхідно завантажити ПРРО з сайту розробника, встановити його на пристрій (комп’ютер/планшет/телефон) та зручним для вас способом (можна через Електронний кабінет або із самого ПРРО, якщо це можливо) подати заяву в ДПС про реєстрацію ПРРО за формою 1-ПРРО. 

Все більше і більше організацій розглядають перехід на програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Про їх переваги ми розповідали вам у статті "РРО та ПРРО: особливості використання". Однак, оскільки ця практика досить нова в наших бізнес реаліях, в процесі прийняття рішення про перехід на ПРРО виникає безліч питань. Деякі з цих питань ми вирішили розглянути окремо і дати вам відповіді (на прикладі ПРРО Cashalot).

РРО - реєстратор розрахункових операцій – термін, що стосується фіскального касового апарату як засобу державного контролю обігу безготівкових та готівкових коштів, обліку товарів, наданих послуг та реєстрації розрахункових операцій. Визначення та використання реєстраторів регулюється Законом «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Зростання конкуренції мотивує роздрібних продавців шукати нові способи підвищення ефективності роботи магазинів та залучення потенційних покупців, а для цього необхідна достовірна актуальна інформація з кожної торгової точки в будь-який момент часу.

Нещодавно нам поставили запитання: за якими критеріями оцінюється результат виконання робіт підрядником з впровадження програмного забезпечення. Звичайно, у кожному конкретному випадку перед початком впровадження на етапі планування замовник та підрядник домовляються про критерії, за якими будуть здаватися та прийматися виконані роботи. Як правило, проект впровадження інформаційної системи можна вважати успішним, якщо поставлені завдання виконані відповідно до узгодженого технічного завдання в заплановані терміни та немає перевитрати бюджету. 

Автоматизація – це перехід від ручних операцій до використання сучасних інформаційних технологій в оперативній діяльності; впровадження технологій там, де вони не застосовувалися раніше. Автоматизація - це процес підбору і підготовки обладнання та програмного забезпечення для ефективного вирішення завдань конкретної організації.

Програми для бізнесу покликані допомагати йому збирати дані, організовувати їх та управляти ними; об’єднувати ключові аспекти діяльності – виробництво, управління персоналом, управління відносинами з клієнтами, фінансове управління – в єдину інформаційну систему. Процес створення і впровадження такої системи на основі того чи іншого програмного забезпечення чи їх комбінації може бути тривалим і складним.

В бізнесі існує безліч стереотипів та помилкових переконань. В сфері автоматизації бізнесу вони також є і часто стають на заваді росту підприємства, ефективному використанню ресурсів та прозорому обліку діяльності. Ми зібрали основні стереотипи, з якими маємо справу мало не щодня, і спробували їх спростувати. 

Де ви працюєте, коли дійсно хочете отримати результат? Який час вам найкраще підходить для продуктивної роботи? Навряд чи відповідь буде "офіс в розпал робочого дня". Є, звичайно, люди, які, виконуючи завдання, можуть з головою в нього зануритися і відключитися від зовнішнього світу. Але в офісі ми не одні, і є безліч відволікаючих чинників, які ми не можемо контролювати.

На западе облачные технологии давно стали общепринятыми и являются де-факто стандартом сетевой инфраструктуры. Но это у них, а в Украине еще остались компании, которые опасаются переводить работу в облако, приводя ряд причин, почему это делать не нужно. 

В 1990 році Лі Уайлі (Lee Wylie), аналітик консалтингової компанії Gartner, вивчав питання збалансованого управління ресурсами підприємства та, прийшовши до висновку, що відповідь у плануванні, запропонував свою концепцію і термін ERP. Однак повернімося на хвилину в 60-ті, адже те, що сталося в той час, допомогло Уайлі здійснити його відкриття.

В сьогоднішніх бізнес-реаліях ні у кого не виникає сумнівів, що для побудови конкурентного успішного прибуткового бізнесу потрібно йти в ногу з часом і використовувати новітні інформаційні технології. Вони дозволять вам зробити ваш бізнес ефективнішим, побачити його з різних ракурсів, в розрізі за різними показниками.

На вашому підприємстві застаріла версія ERP системи, вона ледве пихтить, виконуючи завдання? Вам потрібно трішки більше часу, щоб витягнути з неї потрібні вам дані? Можливо, не завадило б її обновити, але навіщо замінювати те, що й так працює, так? Так, але не варто відразу ж відмітати ідею нової версії  ERP системи.

У будь-якій організації є свої бізнес-процеси: у когось детально описані на папері, у когось озвучені усно; хтось ефективно ними керує, а хтось і не підозрює, що цим всім можна і потрібно керувати; є процеси, від яких потрібно відмовитися, є процеси, які потрібно поліпшити.

Використання програмного забезпечення для управління підприємством і обліку його фінансово-господарської діяльності не є чимось новим, навпаки успішний досвід автоматизації багатьох компаній, здавалося б, повинен був розвіяти всі сумніви щодо впровадження інформаційних систем - звичайно, впроваджувати! Однак, для величезної кількості підприємств дилема «автоматизувати або не автоматизовано» залишається актуальною, рішення на користь автоматизації відкладається - вигоди не здаються очевидними.