Як створити чисту базу BAS

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Наступним кроком потрібно вивантажити поточну конфігурацію. Для цього в тому ж меню Конфігурація натисніть кнопку Зберегти конфігурацію у файл. Програма запитає, куди зберегти цей файл – оберіть ту папку, де ви зазвичай зберігаєте схожі файли, або створіть під нього окрему папку. 

Зберегти конфігурацію у файл

Таким способом вивантажується поточна конфігурація з усіма допрацюваннями, що були виконані в інформаційній базі. 
Якщо вам потрібна конфігурація постачальника, без допрацювань, у вкладці Конфігурація виберіть Підтримка – Настройка підтримки і натисніть Зберегти у файл. В даному випадку мова йде про конфігурацію BAS Малий бізнес

Конфігурація постачальника      Конфігурація постачальника

Далі закрийте конфігуратор та запустіть BAS в звичайному режимі. Тепер до переліку інформаційних баз потрібно додати чисту базу. Натисніть кнопку Додати, далі Створення нової інформаційної бази, далі Створення інформаційної бази без конфігурації. Наступним кроком вкажіть назву нової інформаційної бази. В наступному вікні виберіть, де буде зберігатися каталог цієї інформаційної бази. Це може бути папка, де ви зберігаєте каталоги інших баз, або нова папка, створена саме під цю базу. В наступному вікні, що відкриється, нічого не змінюйте і натисніть кнопку Готово. Нова база створена. 

Тепер зайдіть саме в цю новостворену базу в режимі конфігуратора для того, щоб завантажити в неї файл конфігурації, яким ви вивантажили раніше. У вкладці Конфігурація натисніть на кнопку Завантажити конфігурацію із файлу та виберіть потрібний вам файл. 

Завантажити конфігурація з файлу

Після завантаження конфігурації (це може зайняти декілька хвилин) програма запитає вас, чи обновити дані конфігурації, натисніть Так і почекайте, коли процес завершиться. Прийміть зміни, які будуть виявлені. Після завершення процесу закрийте конфігуратор і можете заходити в чисту інформаційну базу у звичайному режимі.    

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав". Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити". У вікні вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.