Автоматизація зоомагазину

Автоматизація зоомагазинуКомпанія: мережа зоомагазинів, м.Кам’янське
Програмний продукт: «BAS Управління торгівлею»
 
Інформація про компанію
 
Мережа зоомагазинів в м.Кам’янське – це 5 торгівельних майданчиків, що пропонують широкий асортимент зоотоварів для домашніх улюбленців. Вибір товарів в цих магазинах порадує найвибагливішого покупця.  
 
Характеристика галузі
 
Для продажу зоотоварів існують різні види торгових точок – зоомагазини, зоосупермаркети, зооларьки, відділи зоотоварів в магазинах та супермаркетах. Також є інтернет-магазини із сервісом доставки зоотоварів. 
 
При правильному підході до формування асортименту зоотоварів та ведення торгівлі зоомагазини є прибутковим бізнесом для своїх власників, враховуючи те, що зараз люди готові витрачати на своїх улюбленців більше, купувати краще харчування, кращі аксесуари, якісніші ліки тощо. Вищий рівень життя у містах характеризується вищими витратами на утримання домашніх тварин. 
 
Видання The Village наводить таку статистику володіння тваринами в різних країнах: в Англії кішка за все своє життя обходиться господарям в 26 тисяч доларів, а собака – 24-26,5 тисяч доларів (в залежності від розміру тварини). В США вартість утримання собаки досягає 33 тисяч доларів, з них 44% витрачається на їжу, 30% - на ветпослуги, грумінг, аксесуари. Кішка в Америці коштуватиме 11 тисяч доларів, 23% з яких – витрати на їжу, 30% на аксесуари та супутні товари.
 
Завдання для вирішення
 
Організація обліку в зоомагазині та його автоматизація схожі на облік будь-якого  іншого виду роздрібної торгівлі, і як в будь-якій роздрібній торгівлі, тут також важливо враховувати особливості товарів, що продаються, та специфіку ведення бізнесу. 
 
Власниця мережі зоомагазинів звернулась до нас із запитом автоматизації обліку її роздрібної торгівлі.
 
Основними завданнями для вирішення були:
  • автоматизувати робочі місця касирів без залежності від інтернету;
  • формувати залишки по взаєморозрахунках з постачальниками;
  • установлювати ціни на продукцію за власною формулою;
  • отримувати аналіз середнього споживання товарів для автоматичного розрахунку обсягу замовлення постачальникам;
  • розраховувати чистий прибуток та рентабельність торгових точок;
  • формувати фінансову звітність: звіт по продажах, руху товару, залишках на складі, дебіторська заборгованість та інші фінансові показники.
 
 

BAS Управління торгівлеюBAS УПРАВЛІННЯ ТОРГІВЛЕЮ

Шукаєте рішення для автоматизації роздрібної торгівлі та робочого місця касира?

Познайомтесь з програмою "BAS Управління торгівлею"

 

 
 
Рішення
 
Для вирішення поставлених завдань було обрано програмний продукт «BAS Управління торгівлею». Це програмне рішення дає можливість комплексної автоматизації бізнес процесів торгового підприємства та вирішення бізнес задач, пов’язаних з веденням управлінського та оперативного обліку, плануванням, ціноутворенням, контролем, управлінням продажами, взаємовідносинами з клієнтами та постачальниками.
 
Процес впровадження розпочався зі створення моделі усіх бізнес процесів підприємства: власниця детально описала процеси, наші спеціалісти змоделювали їх у програмі. Далі власниця тестувала всі операції, поступово освоювала функціонал програми та вчила персонал з ним працювати. Після успішного тестування моделі та навчання користувачів почалась реальна автоматизація мережі магазинів.  
 
 
Результати
 
Насьогодні всі магазини мережі автоматизовано, увесь облік ведеться в програмі. Ми вирішили поставлені завдання. Власниця отримала можливість:
  • управляти товарним асортиментом для максимального задоволення попиту покупців; 
  • відслідковувати залишки товарів та ефективно управляти запасами і закупівлями;
  • управляти взаєморозрахунками з постачальниками;
  • управляти ціноутворенням;
  • покращити обслуговування покупців у магазинах за рахунок автоматизованого робочого місця касирів та підключення торгового обладнання;
  • отримувати фінансову звітність;
  • моніторити та аналізувати цільові показники діяльності компанії.
 
Таким чином, за допомогою облікової системи BAS керівник підприємства бачить повну картину діяльності свого бізнесу, отримує необхідні дані для аналізу та прийняття рішень, управляє основними процесами підприємства.
 
Автоматизація дозволила розраховувати чистий прибуток від бізнесу, мінімізувати помилки через людський фактор, аналізувати будь-який процес підприємства, отримувати точні і актуальні дані для прогнозування та прийняття рішень.
 

Радимо почитати

Бренд Florens з’явився нещодавно, однак вже встиг викликати захват та завоювати прихильність жінок Києва, які люблять одягатися красиво та обирають якісні речі. Florens – українська сімейна компанія. Асортимент –  елегантні пальто та стильні сукні. Засновники бренду слідкують за модними тенденціями та втілюють їх у дизайні своїх колекцій. Для пошиття одягу використовуються якісні шерстяні італійські тканини та грамотно зроблені лекала моделей для ідеальної посадки. На кожному етапі виробництва одягу Florens забезпечується високий контроль якості. Ви можете переконатися в цьому самі, коли відвідаєте фірмовий магазин бренду на Бульварно-Кудрявській, 7. 

Вже більше 10 років компанія «Еліпс» дарує всім бажаючим можливість розвивати свій творчий потенціал в її арт-студії та заодно поповнювати запас полотен, фарб, олівців та інших матеріалів в її магазинах. Разом з «Еліпс » ви легко знайдете ідеї для творчого хобі: валяння з вовни, декупаж, квіллінг, ліплення, різьблення, розпис по склу та кераміці. 

«Клініка вихідного дня» - сучасний багатопрофільний медичний центр з дитячим та дорослим, діагностичним та хірургічним відділеннями. Тут працюють висококваліфіковані лікарі з багаторічним досвідом медичної практики. «Клініка» молода, однак вже має кілька тисяч лояльних пацієнтів та їх схвальні відгуки.