Як додати користувача в програму "BAS Управління торгівлею"

Створення користувача

Для реєстрації користувача у програмі «BAS Управління торгівлею» зайдіть у меню "НДІ і адміністрування – Адміністрування – Налаштування користувачів та прав".

реєстрація користувача BAS

Далі перейдіть у вкладку "Користувачі" та натисніть кнопку "Створити".

Створення користувача в BAS   додавання користувача в BAS 

У вікні, що відкрилось, вкажіть ім'я користувача. Також у полі "Фізична особа" вкажіть фізособу, яка відповідає цьому користувачеві - виберіть зі списку (Показати всі) або створіть його, натиснувши на кнопку +.

Створення фізичної особи в BAS

У формі для створення фізособи заповніть всі необхідні поля та натисніть кнопку "Записати  та закрити".  

Створення фізособи в BAS УТ

Далі в картці користувача завершіть налаштування: вкажіть підрозділ, до якого належить користувач, поставте галочки "Вхід у програму дозволений" та "Вимагати встановлення пароля при вході", вкажіть ім'я користувача для входу в програму (логін), натисніть кнопку "Записати та закрити" або "Записати", якщо плануєте працювати далі з карткою користувача.

При першому вході без пароля програма попросить користувача створити пароль, далі для входу до програми користувач вказуватиме встановлений ним пароль.

Картка користувача BAS

 

Налаштування прав доступу 

Також важливо відразу налаштувати права доступу користувачеві, інакше він не зможе увійти до програми. Щоб настроїти права, у картці користувача перейдіть на вкладку "Права доступу". Натисніть "Включити в групу" і виберіть зі списку групу, права якої потрібно надати користувачеві. Можна додати кілька груп.

Налаштування прав доступу в BAS

Налаштування готові. Перейдіть в картці користувача у вкладку Головне, збережіть всі налаштування. Передайте користувачу його логін для входу у програму.  

Радимо почитати

В інформаційній базі BAS всі довідники, документи, форми, обробки та інші об’єкти мають свою адресу у вигляді посилання. Це полегшує роботу, коли необхідно передати колезі чи програмісту інформацію, наприклад, по якомусь документу. Замість того, щоб писати детально назву цього документу, номер, дату, достатньо відправити посилання на нього. 

Ви вже певний час працюєте в програмі BAS, інформаційна база наповнена даними, а у вас виникла потреба створити чисту базу на основі вашої поточної конфігурації? Розповідаємо, як це зробити.  
Зайдіть в потрібну вам інформаційну базу BAS в режимі конфігуратора. Далі в меню Кофігурація переконайтесь, що конфігурація відкрита (кнопка Відкрити конфігурацію буде неактивна). Якщо конфігурація закрита, натисніть кнопку Відкрити конфігурацію. 

Робота над програмою із лінійки BAS, яку Ви придбали, триває постійно. Розробники дбають про нові функціональні можливості програмного продукту, про актуальність форм регламентованої звітності, про зручність Вашої роботи в програмі BAS тощо. Оновлення для програмних продуктів BAS постачається як програмне забезпечення від розробника за підпискою, в яку входять або суто оновлення, або оновлення та додаткові сервіси. Детальніше про варіанти такої підписки можете ознайомитися у розділі про інформаційно-технологічний супровід (ІТС).