10 причин, чому CRM необхідна відділу продажів

CRM система покликана допомогти організації краще розуміти покупців, спілкуватися з ними, задовольняти їх потреби та бачити перспективи подальшої співпраці. Філософія сучасного бізнесу полягає в тому, що успіх бізнесу залежить від здатності побудувати повноцінні взаємовідносини із покупцями. Звичайно, у кожної компанії своє розуміння, що таке «повноцінні взаємовідносини». Компанія може і не знати своїх клієнтів поіменно, однак повинна знати їх вподобання та інтереси, щоб залучати їх завдяки маркетинговим активностям. Якщо компаніє продає дуже дорогі товари, наприклад, спортивні автомобілі,  то тут, навпаки, потрібно вибудовувати індивідуальні стосунки з покупцем.  

CRM допомагає бізнесу зрозуміти, хто їх покупці, якому каналу спілкування з компанією вони віддають перевагу, який прибуток вони приносять компанії і яка може бути їх майбутня цінність. CRM допомагає організації приймати рішення стосовно того, як вести бізнес: які нові продукти чи послуги розвивати, які маркетингові канали залучати, яку стратегію продажів вибрати. CRM збирає інформацію про клієнтів, на основі якої можна проводити відповідний аналіз та  приймати правильні своєчасні рішення.

Ми пропонуємо вам інфографіку, яка демонструє 10 причин використання CRM для продажів. Інфографіка виконана на матеріалах кількох дослідницьких компаній, включаючи Gartner Group

 

Автоматизация с Битрикс24

Бітрікс24 - корпоративний портал та СРМ система:

- СРМ система, СРМ маркетинг - сегментація, розсилки;

- автоматизація бізнес процесів; 

- управління завданнями та проектами, діаграма Ганта;

- організація внутрішньої комунікації, жива стрічка;

- мобільний додаток та багато іншого.

 

 

Переклад виконала Оксана Філонова

 

Радимо почитати

Клієнти - запорука розвитку Вашої компанії. Немає клієнтів - немає бізнесу. Однак ще важливіше - клієнти постійні: одного разу довірившись Вам і отримавши очікуване, вони знову і знову будуть до Вас звертатися за допомогою, якщо Ви їх, звичайно, не підведете. І тут не зайвим буде нагадування, що утримання існуючого клієнта коштує в 5-10 разів дешевше, ніж залучення нового.

Рідко в якій компанії відділ маркетингу та відділ продажів  - це згуртована команда, в якій всі один одному допомагають і всі разом турбуються про клієнтів та досягнення цілей компанії. Частіше доводиться спостерігати два ворогуючих табори, що змагаються за славу та лавровий вінець, втрачаючи набагато більше і для себе, і для компанії в цілому.  

Близько 63% маркетологів вважають, що їх основне завдання - залучати нових клієнтів. Однак успішні компанії вже давно знають, що втримання лояльних клієнтів - тих, що знову і знову повертаються до них за покупкою та рекомендують друзям та близьким - впливає на ріст прибутку. Лояльні покупці не зваблюються знижками та не біжать до конкурентів