Взаємовідносини з клієнтами (CRM)

Бізнес-кейси, новини, статті по можливостях програм та їх використанню в управлінні бізнесом, статті по CRM, маркетингу, менеджменту, управлінню персоналом. 

Клієнти - запорука розвитку Вашої компанії. Немає клієнтів - немає бізнесу. Однак ще важливіше - клієнти постійні: одного разу довірившись Вам і отримавши очікуване, вони знову і знову будуть до Вас звертатися за допомогою, якщо Ви їх, звичайно, не підведете. І тут не зайвим буде нагадування, що утримання існуючого клієнта коштує в 5-10 разів дешевше, ніж залучення нового.

CRM система покликана допомогти організації краще розуміти покупців, спілкуватися з ними, задовольняти їх потреби та бачити перспективи подальшої співпраці. Філософія сучасного бізнесу полягає в тому, що успіх бізнесу залежить від здатності побудувати повноцінні взаємовідносини із покупцями.  

Рідко в якій компанії відділ маркетингу та відділ продажів  - це згуртована команда, в якій всі один одному допомагають і всі разом турбуються про клієнтів та досягнення цілей компанії. Частіше доводиться спостерігати два ворогуючих табори, що змагаються за славу та лавровий вінець, втрачаючи набагато більше і для себе, і для компанії в цілому.  

Близько 63% маркетологів вважають, що їх основне завдання - залучати нових клієнтів. Однак успішні компанії вже давно знають, що втримання лояльних клієнтів - тих, що знову і знову повертаються до них за покупкою та рекомендують друзям та близьким - впливає на ріст прибутку. Лояльні покупці не зваблюються знижками та не біжать до конкурентів