У чому переваги автоматизації роздрібного магазину

Зростання конкуренції мотивує роздрібних продавців шукати нові способи підвищення ефективності роботи магазинів та залучення потенційних покупців, а для цього необхідна достовірна актуальна інформація з кожної торгової точки в будь-який момент часу. Крім того, змінюються формати торгівлі: через ту ж конкуренцію значна частина ринку роздрібної торгівлі належить роздрібним мережам супермаркетів та гіпермаркетів, які пропонують своїм покупцям величезний вибір різних товарів. Асортиментом, що налічує десятки, а то і сотні тисяч позицій, управляти без відповідного програмного забезпечення неможливо.

У нашому портфоліо велика частина реалізованих проектів - це автоматизація підприємств роздрібної торгівлі (як окремі роздрібні магазини, так і мережі торгових точок): продуктові магазини, автоматизація магазину одягу, магазинів розливного пива, магазинів зоотоварів, аптек. І ми з упевненістю можемо сказати, що автоматизація роздрібного магазину дає незаперечні переваги.

Кінцева мета автоматизації магазинів роздрібної торгівлі - підвищення рентабельності. Цього можна досягти завдяки підвищенню ефективності всіх основних напрямків діяльності підприємства.

 

Загальносистемний рівень

Впровадження програмного забезпечення дозволяє створити єдину інформаційну систему, в якій акумулюються всі дані підприємства. На підставі інформації цієї системи і приймаються якісні управлінські рішення. Автоматизація звільняє робочий час персоналу за рахунок усунення «подвійного введення» даних.

 

Фінанси 

Система автоматизації надає інструменти фінансового контролю, обліку та планування. Тут мова йде в першу чергу не про бухгалтерський облік, а про різних аналітичні звіти, які допоможуть керівникам приймати ефективні рішення, наприклад, щодо ціноутворення.
Переваги автоматизації: підвищення оборотності капіталу, своєчасне коригування цін, бюджетування, фінансове планування.

 

Управлінський та фінансовий облік на підприємстві: у чому різниця

 

Управлінський та фінансовий облікЯкщо в компанії є управлінець, отже, має бути і управлінський облік. На жаль, часті випадки, коли ТОПи, почувши про упроблік, уточнюють у бухгалтера, «чи потрібно це їй». Найчастіше такі ситуації виникають у підприємців-початківців, тому ми вирішили прояснити поняття «управлінського обліку» 

 

 

Логістика

Напрямки логістики, які автоматизуються у роздрібній торгівлі:

  • Закупівельна: управління взаємовідносинами з постачальниками (вибір, управління закупівлями та асортиментом, управління процесом обробки та виконання заявок, управління взаєморозрахунками); планування та аналіз роботи з постачальниками (аналіз ефективності системи поставок, планування закупівель в залежності від попиту)
  • Розподільна: управління взаємовідносинами з клієнтами (управління замовленнями, взаєморозрахунками); планування та аналіз роботи з клієнтами (прогнозування продажів, управління маркетингом, ціноутворенням)
  • Складська: управління складом (прийом і відвантаження товару, переміщення, інвентаризація)
  • Виробнича: управління допоміжним виробництвом
  • Транспортна: відвантаження та транспортування товарів.

Переваги автоматизації логістики: управління асортиментом, зниження витрат та підвищення продуктивності праці завдяки штрихкодуванню та структуризації номенклатури, підвищення оборотності запасів за рахунок оптимізації процесу закупівель.

 

Відносини з постачальниками

Система автоматизації дає можливість централізованого управління закупівлями, що дозволяє уникнути змови менеджерів із закупівель з постачальниками, закупівлі незатребуваного товару та підвищення витрат. Дані про постачальників, асортимент, ціни, умови поставок заносяться в інформаційну систему, і менеджер в роботі з постачальником використовує тільки ті умови, що вказані в системі. Система автоматично формує заявки на оплату, що дозволяє уникнути помилок в розрахунках, а також спланувати витрати коштів на закупівлю.
Переваги автоматизації: структуризація номенклатури постачальника, підвищення ефективності закупівель, планування витрат коштів. 

 

Відносини з клієнтами

Автоматизація процесу управління взаємовідносинами з клієнтами дає можливість вивчати уподобання покупців, проводити сегментацію аудиторії, підвищувати лояльність клієнтів завдяки знижкам, робити масові розсилки, формувати звіти для прийняття рішень щодо маркетингових витрат. Аналіз даних на підставі дисконтних карт дозволяє отримати інформацію про споживчий кошик покупців і розробити нові пропозиції додаткових товарів.
Переваги автоматизації: залучення клієнтів за допомогою знижок, бонусів, рекламних акцій; отримання цінної інформації про покупців при використанні дисконтних, бонусних, накопичувальних карт.

 

Планування 

Планування - один з найважливіших інструментів підвищення прибутку в роздрібній торгівлі. Воно дозволяє визначити кількість товару, необхідне покупцям в певний відрізок часу. Автоматизація процесу планування дає можливість досягти цієї мети. Вона допомагає:

  • прогнозувати покупки покупців;
  • автоматично формувати замовлення постачальникам, мінімізуючи помилки персоналу при ручному формуванні замовлень;
  • оптимізувати запаси на складах;
  • забезпечити прозорість процесу планування поставок.

Наша команда займається автоматизацією торговельних підприємств (роздрібна та оптова торгівля) на базі програмних продуктів BAS. Будемо раді допомогти вам у вирішенні ваших завдань!

 

Радимо почитати

Помилки при роботі з ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операцій), як правило, призводять до штрафів, тому рекомендуємо пам’ятати основні правила роботи з ПРРО. Серед них: робочий день розпочинається з відкриття зміни та закінчується закриттям зміни касира і поданням Z-звіту; час відкриття та закриття зміни не має значення, так само, як і кількість відкритих і закритих змін протягом дня.

Для того, щоб приймати від покупців оплати платіжними картами чи смартфонами (з використанням платіжних сервісів Google Pay, Apple Pay), в точці продажу – магазині, кафе, салоні краси та інших місцях продажу товарів та послуг – необхідне підключення послуги еквайрингу та встановлення POS-терміналу.

Згідно із законодавством використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємств, що приймають безготівкові та готівкові платежі від покупців за свої товари та послуги. Якщо ви ведете облік діяльності вашого підприємства в програмах BAS, рекомендуємо розглянути програмні реєстратори розрахункових операцій «Cashalot» та «Вебчек», оскільки наразі ви можете інтегрувати це ПРРО в свою облікову систему BAS для більшої зручності та швидкості роботи.  

В цій статті ми розповімо вам, які дії потрібно виконати для початку роботи з ПРРО. 

На першому етапі необхідно завантажити ПРРО з сайту розробника, встановити його на пристрій (комп’ютер/планшет/телефон) та зручним для вас способом (можна через Електронний кабінет або із самого ПРРО, якщо це можливо) подати заяву в ДПС про реєстрацію ПРРО за формою 1-ПРРО.